avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical pe perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical pe perioada preavizului

Buna ziua,
am urmatoarea situatie: in data de 29 aprilie am primit decizia de desfiintare a postului si concediere cu art 65. Sunt in preaviz 20 de zile lucratoare, adica pana la data de 29 mai.
In acest moment sunt insarcinata in 8 saptamani, sarcina ce nu am apucat sa o anunt oficial la locul de munca fiind prea mica inainte de a mi se desfiinta postul ( de stiut stiau ca sunt insarcinata, dar nu am dus hartii)
ieri am fost la medicul de familie, mi-a dat un concediu medical de 5 zile, pentru aceasta saptamana ( luni-vineri)
-In aceasta stuatie, preavizul se supenda pana cand? Pana sambata ( zi nelucratoare) sau pana luni?
-Daca luni ma duc si obtin un nou concediu medical, de la medicul ginecolog, din nou se suspenda preavizul?
-Cat concediu medical am dreptul? Exista posibilitatea sa o tin din medical in medical pana la intrarea in prenatal? Am din acest moment 142 de zile, pana la intrare in prenatal
-Angajatorul imi poate refuza plata concediului medical pe vreun motiv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 29 Mai 2013
freeelis a scris:

Trebuie sa anuntati angajatorul ca sunteti insarcinata inainte de a emite decizia de concediere.
In acest sesn, sunteti protejata de art.60 alin.1 lit.c C.mun.

art.60 C.mun.:
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

va scrisesem deja ca nu am apucat sa anunt oficial, cu hartii.
Intrebarea era daca acum, in preaviz, mai pot obtine concediu de risc maternal, si daca pentru a-l obtine, trebuie sa anunt angajatorul in mod oficial de sarcina.
Sau doar ma duc ma medicul ginecolog, imi da concediu de risc maternal si gata.
Eu am inteles ca ginecologul da risc maternal, dar trebuie vizat de medicul de medicina muncii. Cum sa vizeze acesta risc maternal, la lcoul de munca,m cat timp eu stau acasa in preaviz?
Aici nu inteleg cum e procedura...chiar nu ma poate lamuri nimeni la subiect?
V-am explicat destul de clar ca trebuie sa anuntati angajatorul ca sunteti insarcinata inainte de a emite decizia de concediere

Asadar, puteti anunta si in perioada preavizului faptul ca sunteti insarcinata.

Concediu de risc maternal il puteti obtine , daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.
Puteti solicita un concediu medical de boala cu cod 01 pentru sarcina cu probleme.:)
freeelis

Undeva e o neintelegere...in data de 30 aprilie eu am primit o hartie, pe care scrie ,,Decizie de concediere''

Art 1 din acea decizie prevede ca incepand cu data de 20 aprilie mi se acorda un preaviz de 2o zile lucratoare.
Art 2 imi acorda dreptul de a absenta 8 ore/zi pe perioada preavizului
Art 3 citez ,,La implinirea termenului de preaviz urmeaza a se aplica decizia de concediere a salariatei.. avand ca efect incetarea contractului de munca...ca urmare a concedierii individuale din initiativa angajatorului, pentru motive ce nu tin de persoana salariatului''

Ce am primit eu nu e Decizie de concediere? Asa se numeste... Ceva imi scapa, si nu inteleg, ma puteti ajuta sa inteleg?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ca sa fiti cat mai exact intrebati angajatorul ce este acea hartie primita, instiintare de preaviz sau decizie de concediere ?

Daca va spune ca este decizie de concediere , asa cum ati postat-o, este lovita de nulitate absoluta.

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc VasiAndreea91 VasiAndreea91 Buna ziua! La multi ani și un an nou fericit! Va rog sa mă ajutați cu o îndrumare, daca se poate! Sunt însărcinată în 19 săptămâni și ... (vezi toată discuția)
Concediile pentru sarcina cu risc Bea123 Bea123 Buna ziua, Sunt insarcinata in 18 saptamani si am sarcina cu risc obstretical crescut, avand recomandare sa stau toata sarcina la pat in concedii ... (vezi toată discuția)