Buna ziua,
am urmatoarea situatie: in data de 29 aprilie am primit decizia de desfiintare a postului si concediere cu art 65. Sunt in preaviz 20 de zile lucratoare, adica pana la data de 29 mai.
In acest moment sunt insarcinata in 8 saptamani, sarcina ce nu am apucat sa o anunt oficial la locul de munca fiind prea mica inainte de a mi se desfiinta postul ( de stiut stiau ca sunt insarcinata, dar nu am dus hartii)
ieri am fost la medicul de familie, mi-a dat un concediu medical de 5 zile, pentru aceasta saptamana ( luni-vineri)
-In aceasta stuatie, preavizul se supenda pana cand? Pana sambata ( zi nelucratoare) sau pana luni?
-Daca luni ma duc si obtin un nou concediu medical, de la medicul ginecolog, din nou se suspenda preavizul?
-Cat concediu medical am dreptul? Exista posibilitatea sa o tin din medical in medical pana la intrarea in prenatal? Am din acest moment 142 de zile, pana la intrare in prenatal
-Angajatorul imi poate refuza plata concediului medical pe vreun motiv?
Multumesc!
pe ea asa scrie, ,,decizie de concediere''
Ce pot face daca e lovita de nulitate?
Plus, am aflat azi din surse din interiorul firmei, ca pleaca o colega care ocupa aceeasi functie ca mine, pe o alta divizie.
In hartia ce o am de la angajator mai scrie si ca nu au alte posturi disponibile sa imi ofere...tocmai a aparut un post. In ce masura pot obtine eu acel post?
Nu as putea sa atasez cumva o copie a deciziei primite, sa ma puteti lamuri dvs daca e valabila sau nula?
Nulitatea deciziei de concediere o constata instanta de judecata. In cazul concedierilor individuale , angajatorul nu are obligatia de a oferi un loc de munca vacant salariatului concediat.
O astfel de masura a fost solicitata de catre unele instante de judecata.
Nu trebuie s-o atasati undeva , pentru ca, in general, am incredere in cei care posteaza ca nu ne mint in ceea ce priveste problema cu care se confrunta.