avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical pe perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical pe perioada preavizului

Buna ziua,
am urmatoarea situatie: in data de 29 aprilie am primit decizia de desfiintare a postului si concediere cu art 65. Sunt in preaviz 20 de zile lucratoare, adica pana la data de 29 mai.
In acest moment sunt insarcinata in 8 saptamani, sarcina ce nu am apucat sa o anunt oficial la locul de munca fiind prea mica inainte de a mi se desfiinta postul ( de stiut stiau ca sunt insarcinata, dar nu am dus hartii)
ieri am fost la medicul de familie, mi-a dat un concediu medical de 5 zile, pentru aceasta saptamana ( luni-vineri)
-In aceasta stuatie, preavizul se supenda pana cand? Pana sambata ( zi nelucratoare) sau pana luni?
-Daca luni ma duc si obtin un nou concediu medical, de la medicul ginecolog, din nou se suspenda preavizul?
-Cat concediu medical am dreptul? Exista posibilitatea sa o tin din medical in medical pana la intrarea in prenatal? Am din acest moment 142 de zile, pana la intrare in prenatal
-Angajatorul imi poate refuza plata concediului medical pe vreun motiv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 29 Mai 2013
freeelis

pe ea asa scrie, ,,decizie de concediere''
Ce pot face daca e lovita de nulitate?

Plus, am aflat azi din surse din interiorul firmei, ca pleaca o colega care ocupa aceeasi functie ca mine, pe o alta divizie.
In hartia ce o am de la angajator mai scrie si ca nu au alte posturi disponibile sa imi ofere...tocmai a aparut un post. In ce masura pot obtine eu acel post?

Nu as putea sa atasez cumva o copie a deciziei primite, sa ma puteti lamuri dvs daca e valabila sau nula?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nulitatea deciziei de concediere o constata instanta de judecata. In cazul concedierilor individuale , angajatorul nu are obligatia de a oferi un loc de munca vacant salariatului concediat.
O astfel de masura a fost solicitata de catre unele instante de judecata.

Nu trebuie s-o atasati undeva , pentru ca, in general, am incredere in cei care posteaza ca nu ne mint in ceea ce priveste problema cu care se confrunta.
freeelis

Deci practic ar trebui sa ii dau in judecata?
Ce pot obtine? Instanta ii poate obliga sa ma tina angajata, chiar daca postul meu nu mai exista?

Nu mi-a trecut prin cap ca nu m-ati crede..vroiam sa vedeti exact ce am primit, sa ma puteti sfatui ce pot face in continuare
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca se anuleaza decizia de concediere, atunci postul dvs nu mai este desfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc VasiAndreea91 VasiAndreea91 Buna ziua! La multi ani și un an nou fericit! Va rog sa mă ajutați cu o îndrumare, daca se poate! Sunt însărcinată în 19 săptămâni și ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere gravida abalascau abalascau Lucrez la unitate de stat(dar nu se desfinteaza doar isi mai restrange din personal si sunt salariat civil), si sunt gravida in 18 saptamani.I-am anuntat in ... (vezi toată discuția)