Buna ziua, sunt angajat in cadrul unei firme particulare , iar angajatul doreste sa ma dea afara in urma unor altercatii ( am refuzat sa semnez un act aditional prin care se dorea reducerea programului de lucru la 4h si a salariului) verbale. Sunt incadrat ca si contabil / contabilitate primara , Ieri mi s-a comunicat verbal ca sunt delegatt la un alt loc de munca care apartine firmei in acelasi localitate. Noul "loc de munca" este intr-o cladire care apartine societatii dar nu exista conditii de lucru (pereti fara tencuiala, fara incalzire etc) . Delegarea se face pentru amenajarea spatiului (zugravit etc). Aceasta "delegare" a fost facut verbal nu am semnat nimic in acest sens, s-a facut de genul "De maine esti delagat pt 60 zile la unitatea X pt a amenaja spatiul, daca nu te prezinti la 8 se considera ca si neprezenatre la locul de munca si se desface contractul de munca cu litera I." . Nu m-am prezentat la ora si locul stabilit.
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca disciplinar? Daca exista vreo solutie ca sa fortez angajatorul sa desfaca contractul de munca din alte motive si sa pot beneficia conform legii si de un salar compensatoriu.
Aplicarea sancţiunilor disciplinare nu se face în mod arbitrar de către angajator, ci ca urmare a unor reguli procedurale, care sunt stabilite în scopul de a asigura eficienţa combaterii unor acte şi comportamente dăunătoare muncii, şi de a stabili cu exactitate faptele, de a garanta dreptul de apărare al salariatului.
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
Lipsa convocării salariatului pentru efectuarea cercetării disciplinare atrage nulitatea deciziei de concediere.
Detasare abuziva
sartorius
Lucrez in Galati la DISTRIGAZ. In urma reorganizarii societatii mi s-a desfiintat postul de verificator metrolog,serviciul de metrologie al societatii este cu ... (vezi toată discuția)