avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Somatie cu executare silita minor - ce fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Somatie cu executare silita minor - ce fac?

Situatie:
- minor de 4 ani care refuza sa plece cu tatal la programul de vizita bilunar (din motive standard: neglijenta, denigrare, certuri, amenintari, injurii, lovituri etc). Politie chemata de tata de 2 ori la domiciliul meu si al minorei pentru a constata refuzul mamei de a-i permite sa isi ia copilul, insa care a inscris in cele 2 pv-uri realitatea, respectiv ca minorul nu doreste sa plece cu tatal.
- in ciuda celor de mai sus, am primit somatie de la executor cu executarea silita a minorului (sunt chemata sa il predau la cabinetul executorului!!) + plata cheltuieli judecata!
- am depus la aceeasi judecatorie o contestatie la executare + cerere de suspendare a executarii, insa pt care inca nu am primit termen (somatia este pentru ziua de 1 iunie a.c.)
- suplimentar am depus azi si o cerere de suspendare provizorie a executarii cf art 683 ncpc.
La niciuna din cele de mai sus nu am vreun raspuns.
Ce fac?
e suficient ce am facut deja ca sambata sa nu merg la executor?
trebuie sa merg la executor?
trebuie sa predau minorul?
ce fac daca minorul continua sa nu vrea si sa nu se dezlipeasca de mine la vederea tatalui? il las acolo si plec?
Multumesc!
Doamna, daca povestea dateaza de 2 ani, legea executarii silite care se aplica e cea veche. Pentru a demara procedurile de executare silita, creditorul, minunatul tatic, trebuie sa dovedeasca ca v-ati opus indeplinirii de buna voie! (daca nu are dovezi ca v-ati opus mentionati asta in cererea de contestatie la executare si in cea de suspendare a executarii).
Cat priveste cererea de suspendare, cel mai probabil nu o sa se incuviinteze (atasati pe langa dovezile ca DVS nu v-ati opus si jurisprudenta cedo in materie de executare silita a minorului). Cum bine ati spus, copiii nu sunt de interes pentru asa-zisele complete de minori si familie! Daca intrati pe luju (site-ul lumea justitiei) veti gasi cum tocmai s-a incuviintat suspendarea executarii hotararii prin care fosta presedinte CSM, Alina Ghica, a fost demisa din CSM. Dumneaiei i s-a incuviintat suspendarea hotararii, caci legea este despre interesul superior al judecatorului, nu al copilului. Mi-e greata de ce se petrece in tara asta!
Mergeti doamna la un psiholog, faceti-va programarile exact in zilele si orele la care "minunatul" are dreptul sa va ia fetita, mergeti apoi in instanta cu dovada ca fetita refuza si ca la datele prevazute in hotarare erati cu ea la psiholog, ca asa vi s-au facut programarile. Cereti trimitere de la medicul de familie ptr psiholog (nu e necesara trimiterea dar e folositoare), rugati medicul de familie sa consemneze in fisa reactiile fetitei.
Apoi, nu asteptati nimic favorabil de la instanta, caci nu e cazul! La biroul executorului nu aveti ce cauta, dar trimiteti-i o scrisoare ca doriti sa va indepliniti obligatia de buna voie dar copilul...se opune, a facut febra, e ziua bunicii, ati plecat in vacanta etc. Faceti astfel incat sa NU reiasa ca dvs nu vreti. Cititi definitia infractiunii de nerespectare a masurilor privitoare la incredintarea minorului si procedati in asa fel (va explica avocata) incat sa nu va circumscrieti acelei definitii niciodata!!! Caci asta va fi urmatorul pas pe care "taticul" il va face.Intre timp ia vedeti, el isi indeplineste toate obligatiile? restul programului de vizitare, pensia alimentara etc. Daca nu, contra atacati!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
proastasatului, utilizator
va multumesc.
indiferent pe ce lege suntem, n-are cum dovedi ca m-am opus, din contra, exista 2 pv-uri ale politiei chemate de el, care spun contrariul. dar - cine e fraier sa le aduca pe acelea in discutie?!? "taticul"? - sigur nu. Executorul ? - ei ce, alta treaba n-are?

am primit termen saptamana viitoare pentru judecare suspendare executare silita. si termen sa marchez urgent 1,000 ron cautiune. de ce 1,000?!? nu era neevaluabil minorul in bani, nu se platea 500 ron (care si astia mi se par enorm de mult, cand eu mai platesc si avocat pentru cauza respectiva si mai stau si cu stresul de plata a cheltuielilor cu executorul)?? sau intre timp s-au mai scumpit si minorii astia???

trebuie sa recunosc ca in ciuda mizeriilor si asalturilor (aproape armate) la care sunt supusa de 2 ani, eu incerc sa tin copilul cat mai departe de razboaiele acestea.
NU mai vreau sa o duc la psiholog, nici la medicul de familie (indiferent ce am prezentat pana acum in instanta, a fost degeaba). copilul e deja mare, incepe sa stie mult prea multe lucruri, si asa stie prea multe.
prefer sa nu o tin la curent in nici un fel cu rahatul din viata mea, creat de tatal ei. eu o duc in parc, la filme, la spectacole. mi se pare mult mai important sa ii creez o lume de poveste. cand apare dumnealui, e fix problema ei ce face, daca se duce cu el sau nu. dar daca ea zice nu, apai eu sunt acolo sa ma asigur ca ramane cum zice ea.

in ce priveste obligatiile domnului, deocamdata cu pensia n-are incotro, are hotarare judecatoreasca si i se opresc banii inainte sa apuce macar sa ii vada. nu stiu ce va fi in 3 luni, acum e asa.

insa problema majora, neluata in calcul vreodata de justitie sau de autoritati, si care mie mi se pare de necrezut, este : ce se intampla cu minorul la tata de nu mai vrea acolo? de ce se abtine toata lumea sa investigheze asta, sa deschida aceasta cutie a Pandorei?
cum poate toata lumea sa stea cu mainile la ochi si la urechi, si nu ia nimeni in calcul o ancheta? de ce nu se fac vizite la domiciliul tatalui (sau parintelui cu drept de vizita), inopinate, pentru verificarea conditiilor? mai ales la cei unde sunt reclamate astfel de probleme, aduse in atentia autoritatilor pe diverse cai?
de ce toti cei care au drept de decizie, peste parinti, accepta aceasta "coalitie a tacerii", nepasandu-le de minori, cei pentru care ei sunt platiti sa le apere drepturile?
Buna seara,
Ce-ati rezolvat azi?

In alta ordine de idei, va puneti multe intrebari, pacat sa va framantati-asta e Romania si asta e educatia birocratului roman.
Revin cu afirmatia ca azi, la moda este favorizarea barbatului in problemele cu minorii.
Nu va vine sa credeti, dar autoritatile acestea s-au miscat cu maxima celeritate in favoarea taticului, in cazul nostru:
-Protectia copilului ne-a oferit consiliere psihologica la cererea tatalui(!) in timp ce mama avea autoritate unica, desi mama ceruse evaluarea capacitatii parentale a tatalui.
Au raspuns ca nu au asa serviciu, dar au serviciul de adoptii, unde obligatoriu se face evaluarea capacitatii parentale a adoptatorilor - deci, ne-au indus in eroare, ca sa-i faca pe plac LUI.
-Psihologul de la Autoritatea Tutelara a venit la domiciliul copilului dupa orele lui de program, fiindca domnul il presa, poate si ameninta, cu autobuzul, fiindca avea totusi un pic de constiinta si nu a acceptat sa scrie un raport dupa dictarea LUI.
-Aut. Tutelara a facut o asa numita Ancheta psihosociala la o adresa declarata de EL ca ar locui acolo, fara a fi trecuta in C.I., atunci cand EL a insistat sa se faca, prin telefon si la cabinetul avocatului, in lipsa gazduitorilor.

Autoritatile actioneaza doar atunci cand sunt presate, dar posibil ca si cel care preseaza sa aiba protector in sferele mai inalte.
Stimata doamna. Oricat de magar sau rau a fost respectivul tata poate totusi are dreptul sa isi cunoasca copilul. De dragul copilului si pentru a scapa de problemele viitoare va sfatuiesc sa incercati sa ajutati la apropierea dintre tata si copil - mergand impreuna (la inceput) la o cofetarie, in parc, la un film de copii pana copilul intelege ca tatal nu este un capcaun. Poate nu merita, poate fostul va ranit foarte tare dar pana copilul face 18 ani mai sunt 14. Oamenii cu varsta se mai schimba (unii).
Poate nu ati citit tot domnule Alex, aceasta mama se plange ca minorul a fost in vizita la tatal sau si-l chiar cunoaste foarte bine, dar nu mai vrea sa mearga, doamna chiar isi pune intrebarea: de ce oare? Doar copilu stie, sau nici el nu stie de ce nu vrea, dar nu vrea.
Nici noi nu stim de ce nu ne place fasolea, dar ne place orezul de exemplu, sau de ce mi-e prieten Ion si-l evit pe Vasile...
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor laau laau Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)