avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare presedinte asociatie

Buna ziua,
M-ar interesa daca este normal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie membru al unei alte asociatii de proprietari. Este proprietarul unui singur apartament, apartament ce tine de o alta asociatie de proprietari, nu cea la care este presedinte.Ce articol din legea nr.230/270 as putea invoca in vederea luarii unei masuri, in conditiile in care este ilegala pozitia acestuia ca presedinte.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent, avand in vedere ca deja am sesizat si alte probleme in aceasta asociatie.
Cel mai recent răspuns: z.cora , utilizator 21:34, 16 Martie 2009
Problema a inceput in urma cu 5 ani,cand ne am mutat in respectivul bloc.Asociatia cuprindea 4 blocuri si chiar in acel an s-au facut alegeri prin care s-a schimbat conducerea (conducere ce rezista si in zilele noastre).De atunci, nici o alta sedinta......Apartamentul achizitionat de noi-etaj 4 si problemele de rigoare.Dupa un an de insistente la asociatie si plouat in casa ne facem singuri, cu propriile fonduri, hidroizolatia (nu stiam legea).Alta problema-ni se fura trapa de acces pe bloc-alte insistente inca 1 an (apa de pe coridor intra pana in casa la prima ploaie mai puternica)-motivare-nu avem bani sau amanari de genul,,maine luam masuri" (iar nu am citit legea), in consecinta facem singuri, cei de la et. 4 ,trapa.Se strica instalatia electrica(din cauza infiltratiilor anterioare)-iar o reparam singuri (scara nu are deloc lumina naturala).Mizeria cat casa pe scara, ne varuim singuri palierul.Pana anul acesta, cand unul dintre blocuri s-a desprins, facandu-si propria asociatie (oamenii si-au dat seama ca e ceva necurat,pt ca am discutat cu ei) ,presedintele asociatiei noastre locuind la blocul ce si-a facut separat asociatie.De sedinte, ce sa mai discutam-care sedinte?Ni s-a ,,atras atentia" (de catre conducerea asociatiei), ca putem face cate hartii dorim(asta ca sa ma exprim civilizat), ca nimeni nu are ce sa le faca .Deci, fara comentarii.
Sper ca nu m-am intins prea mult, dar macar v-am oferit o imagine a ceea ce se intampla si mi am mai varsat putin amarul.
Acum am inteles. Parerea mea este, ca asa cum ati fost niste locatari intreprinzatori care si-au reparat singuri ceea ce era de reparat, sa va ganditi sa va desprindeti din asociatia mare si sa va faceti propria Dv. asociatie. Primul pas care este esential este sa va separati contorizarea de ceilalti (daca este cazul) si sa va luati avizele de la furnizori ca va pot factura consumurile la bloc (scara) si apoi faceti pasii urmatori pentru legalizarea unei asociatii a blocului sau scarii Dv. Va veti gospodari singuri. Cel mai greu lucru va fi sa-i convingeti pe vecinii Dv. ca acest lucru e posibil si benefic. Tineti-ne la curent.
Aceeasi problema ca la mine, abuzuri ale presedintelui si comitetului.
Mai spuneti ca legea e buna? Sunt sute, mii de astfel de exemple de abuzuri.
Stimata doamna, pina la o noua asociatie, haideti sa vorbim in privat sa gasim o solutie.
Revin cu ,,noutati".Constat ca nu fac altceva decat sa ingros randurile celor nemultumiti.
1.Am discutat cu vecinii. Majoritatea sunt cu vechime in zona si s-au uitat ciudat la mine, cunoscandu-i pe ,,conducatorii'" nostri si acceptand, in cunostinta sau necunostinta de cauza situatia.
2.Am discutat cu vecinii mai noi-in prima faza mi-au dat dreptate, dar cand a fost cazul de actiuni concrete, au batut in retragere.
3.Am actionat singura, cu legea in mana, iar reactia din partea ,,conducatorilor" a fost cea scontata : dupa jigniri mai mult sau mai putin subtile la adresa mea, mi-au acceptat cererile formulate in scris, dupa care mai ca nu m-au dat afara din asociatie, motivand ca ei au treaba si pleaca.
Am citit diverse opinii, sfaturi pe acest forum, dar tot nu gasesc o solutie.Am incercat varianta cu mutatul (in alta zona sau la casa), dar din pacate situatia actuala nu ne permite.Muncim de dimineata pana seara (fara exagerare) pentru a ne considera ,,fericitii" proprietari ai unui apartament pentru care platim rate de zeci de milioane la banca,apartament in care insa nu ma simt deloc proprietara.Concluzia..........
Indiferent de unde va veti muta oamenii sunt la fel, asa i-a lasat sistemul comunist trecut si prezent.

Alte discuții în legătură

Adunare generala odishor odishor Buna ziua Presedinta asociatiei noastre de proprietari care numara 14 blocuri, organizeaza adunarea generala a asociatiei cu fiecare bloc in parte, motivand ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Cum schimbam presedintele comisiei de cenzori si administratorul? cristina-ionescu cristina-ionescu Buna ziua, Blocul in care stau se confrunta cu diverse probleme si as vrea sa fac ceva in privinta aceasta pentru ca nu prea are cine. Sa incep cu ... (vezi toată discuția)