Buna ziua,
M-ar interesa daca este normal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie membru al unei alte asociatii de proprietari. Este proprietarul unui singur apartament, apartament ce tine de o alta asociatie de proprietari, nu cea la care este presedinte.Ce articol din legea nr.230/270 as putea invoca in vederea luarii unei masuri, in conditiile in care este ilegala pozitia acestuia ca presedinte.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent, avand in vedere ca deja am sesizat si alte probleme in aceasta asociatie.
Este bine ca v-au primit cererile, dar ce ati solicitat? Daca ati solicitat cumva repartizarea corecta a cheltuielilor in lista, ati reusit, in cazul in care apar in lista, sa atentionati vecinii ca erau nereguli si poate vor lua masuri, daca nu continuati.
Ati mentionat ca erau 4 blocuri, din care s-a desprins unu, iar presedintele pentru cele 3 blocuri nu locuieste in nici unul din cele 3, este vorba de noul act de constituire, poati fi verificat. In cazul in care totul este bine, vom vedea pe fatada blocurilor, in care nimeni nu vrea sa fie ales presedinte, anunturi cu:" angajam presedinte din afara".
Aveti alte detalii?I
Inca nu am analizat lista de cheltuieli (e prima data din cei cinci ani cand se afiseaza asa ceva).In cerere le-am sesizat faptul ca presedintele nu se mai incadreaza in lege (lucru pentru care, din cate am inteles de la primarie, trebuia sa se autosesizeze consiliul executiv), precum si faptul ca nu s-a organizat sedinta adunarii generale (nici pe anul acesta, nici in anii anteriori)-nu am solicitat acest lucru, ci doar le-am adus la cunostinta ca nu actioneaza ,,ca la carte".
Ce sa va mai spun?Ca mi-au respins prima data cererea,pe motiv ca nu stiu sa fac o cerere?M-au apostrofat ca, ,,cu ce drept le aduc eu la cunostinta acest lucru, ca ei lucreaza in administratie de 25 de ani"; au tinut sa mentioneze ca eu n-as fi capabila sa fac aceste demersuri, ca sunt ,,manipulata politic"(ha-ha).Mentionez ca exprimarea mea, in ciuda jignirilor, a fost calma si politicoasa.
Nu cred ca dintr-o asociatie ce cuprinde 3 blocuri,fiecare avand cate 4 scari, a cate 20 apartamente pe scara nu se va gasi un alt presedinte.
conform legii 230/2007, adunarea generala se tine OBLIGATORIU o data pe an, in primul trimestru si, la cererea unui procent din nr de proprietari (nu il stiu exact, dar este scris in lege), ori de cite ori o impune situatia
indiferent ca ati redactat sau nu cum trebuie cererea, aceasta ERA OBLIGATORIU SA PRIMEASCA NUMAR DE INREGISTRARE si sa primiti raspuns in termenul legal (45 zile pt diverse solicitari si 7 zile pt contestatii).
presedintele ar trebui sa fie garantul respectarii legii, nu sa fie primul care o incalca ;)
si aduceti-i aminte presedintelui ca asociatiile de proprietari sint guvernate de legea 230/2007 si HG 1588/2007, nu dupa legea bunului plac, iar cele doua acte normative prevad si sanctiuni pt incalcarea lor. ca nu se stie cine si cum se dau sanctiunile, este o alta poveste. inca nu am auzit de amenzi acordate presedintelui sau comitetului pentru incalcari flagrante ale legilor :(
@z-cora.......:))
In tot necazul Dv. m-ati facut sa rad, pur si simplu. Cum adica, doamna? Au asa vechime? Inseamna ca sunt "expirati", ar trebui sa iasa la pensie (din administratie)...si dintr-un serviciu iesi la pensie dupa atata amar de vreme ....
Iar chestia cu manipularea politica....asta chiar ca e de tot hazul!!!! Adica Dv cu cine ati fi si ei cu cine? Cu alte cuvinte intrebarile Dv. asupra cotelor de intretinere face parte dintr-o conspiratie politica si mascheaza o campanie electorala, nu?
:)). Doamne!!! Multa lume necajita pe lumea asta!!
cora daca nu ti raspund la cerere da i in judecata ..pentru ..a face..a ti raspunde..e 16 lei..este usor..dar ii sperii..cheama i pe toti in judecata sa simta ..mirosul tribunalului..si ..ori se apuca de treaba ori renunta..si poti cere multe sa ti raspunda..
Adunare generala
odishor
Buna ziua
Presedinta asociatiei noastre de proprietari care numara 14 blocuri, organizeaza adunarea generala a asociatiei cu fiecare bloc in parte, motivand ... (vezi toată discuția)