avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate

as vrea sa stiu cum se poate obtine actul de proprietate pt un imobil construit in anii 1960 . Mai exact , este vorba despre casa bunicii mele pt care nu a avut niciodata un act de proprietate. La primarie casa este trecuta pe rol la bunica mea , la fel si curtea + anexele aferente. Plateste impozit in fiecare an pt casa aceasta.Am intrebat la primarie dar mi s-a spus ca nu ne pot elibera un act de proprietate sau un duplicat al acestuia . Am inteles de la un angajat al primariei ca trebuie sa deschidem actiune judecatoreasca. dar pt ce anume nu inteleg. Casa a fost intotdeauna a bunicii mele , fratele si parintii ei avand alta proprietate deci nu poate fi vorba de succesiune sau altceva.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 15:07, 17 Aprilie 2005
Actiune in constatare introdusa la judecatoria de la locul unde se afla casa si terenul, semnata de bunica.
E bine ca ai adeverinta - ca mijloc de proba- treci la treaba.
multumesc de raspunsuri . conform indemnului primit de la romy am recut partial la treaba , adica am contactat un avocat care sa ma ajute . aici intervine elementul surpriza : ma costa cel putin 10 mil onorariul avocatului + restul taxelor despre care nu mi-a putut da nici o suma aproximativa iar ca termen de rezolvare intre 3-10 luni ! Si credeti-ma , nu e nimic deosebit , nu e intr-o zona deosebita , este o casa in provincie , intr-n sat normal, nimic special. si mi-a spus aceeasi procedura pe care mi-ati dat-o si voi. avand in vedere ca momentan nu am aceasta suma ( am eu ceva pregatit dar nu chiar atat de mult ) sunt curios , nu pot face eu cererea respectiva la judecatorie ? chiar trebuie sa fiu reprezentat de un avocat ?
Nu!
Contacteaza un avocat tanar, dornic de afirmare, de pe langa instanta care este competenta sa judece pricina, respectiv in raza careia se afla imobilul, si te intelegi cu el la un pret mai mic, deoarece nu are adversari si daca nu o lungeste in 2-3 termene termina.
Alte variante ar fi sa te reprezinti singur sau sa faci procura notariala la un Consilier juridic pe care sa-l platesti la negru, ca oricum nu ai cui solicita cheltuieli de judecata.
Bafta.

Alte discuții în legătură

Doresc act de proprietate uzucapiune pol27 pol27 A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate nedelcu81 nedelcu81 buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)