as vrea sa stiu cum se poate obtine actul de proprietate pt un imobil construit in anii 1960 . Mai exact , este vorba despre casa bunicii mele pt care nu a avut niciodata un act de proprietate. La primarie casa este trecuta pe rol la bunica mea , la fel si curtea + anexele aferente. Plateste impozit in fiecare an pt casa aceasta.Am intrebat la primarie dar mi s-a spus ca nu ne pot elibera un act de proprietate sau un duplicat al acestuia . Am inteles de la un angajat al primariei ca trebuie sa deschidem actiune judecatoreasca. dar pt ce anume nu inteleg. Casa a fost intotdeauna a bunicii mele , fratele si parintii ei avand alta proprietate deci nu poate fi vorba de succesiune sau altceva.
Nu trebuie sa se demostreze ca terenul este al bunicii ?
In actiune in constatare pe care tot o recomandati voi .. cine este parat ?
Luminati-ma si pe mine ..
Te judeci cu Consiliul Local reprezentat prin primar. Parerea mea este ca asa cum ati asteptat pana acum, mai stati pana cand faceti rost de bani pentru angajarea unui avocat. Cauza nu este chiar foarte simpla iar riscul este destul de mare. Daca obtineti o solutie nefavorabila, va fi ulteror greu de indreptat. Parerea instantelor cu privire la acest tip de actiuni este foarte diferita. De aceea aveti nevoie de un avocat care sa cunoasca practica instantei respective si sa actioneze in consecinta. Este vorba de o proprietate totusi.
Av. C.S.
Acte proprietate
nedelcu81
buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)