avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA vatamare corporala

Buna ziua
Am intrat in coliziune cu o motocicleta, eu fiind cu masina. Politia a constatat in PV ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers si am primit sanctiunile coresp. Pagube materiale usoare si 2 victime(de pe motocicleta - sot si sotie)cu lovituri(julituri) la coate si genunchi si usoara contuzie. Au fost consultati la spital si au plecat acasa.
Au cerut de la asiguratorul meu daune pt pagubele materiale si mie imi cer bani pt celelalte daune(vatamare corporala, daune morale). Am inteles ca polita de asigurare acopera toate daunele.
Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:16, 10 Iulie 2013
Cu atat mai mult ptr ca nu exista un temei legal prin care asiguratorul sa nu plateasca daunele materiale si morale fara existenta unei hotarari judecatoresti definitive trebuie in primul rand ca asiguratul impreuna cu victimele sa ajunga la o intelegere cu asiguratorul inainte ca dosarul penal sa fie ajunga in instanta.
Sunt convins ca toti asiguratorii au un "mercurial" al daunelor morale si au o marja de negociere.
Daca nu se cade la o intelegere cu asiguratorul atunci asiguratul trebuie sa il dea in judecata pe asigurator ptr plata daunelor materiale si morale datorate victimelor si sa nu astepte ca procurorul sa trimita dosarul penal in instanta. De obicei, este chemat in garantie asiguratorul cand procesul penal este deja in desfasurare.
Buna ziua
Revin cu noi informatii.
Am fost la asigurator si am aflat ca au fost depuse documentele medicale si la firma de asigurari, fiind deschis dosar de dauna si pt vatamare corporala pe langa cele de daune materiale. Pot fi cerute daune si de la asigurator si de la mine?
In ce masura influenteaza acest lucru urmarirea penala?
Daca solicita daune de la dvs. il trimiteti la asigurator.
Daca va cheama in instanta chemati asiguratorul in garantie.
Daunele se solicita numai asiguratorului si se platesc numai de acesta in baza politei de asigurare obligatorii RCA cu conditia ca polita de asigurare sa fie in termen de valabilitate.
Nu va avea niciun castig de cauza daca va da separat in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
cyan, moderator
Sunt foarte rare cazurile in care ar trebui sa platiti si Dvs, de ex.: cand daunele depasesc limita de raspundere a asigurarii sau cand asiguratul nu a respectat conditiile puse de asigurare (una din conditii este sa conservati dreptul asiguratorului de a se subroga in drepturi si obligatii Dvs; daca incercati o negociere fafa mandat de la el, ati incalcat conditiile).

Succes!
fplopeanu a scris:

una din conditii este sa conservati dreptul asiguratorului de a se subroga in drepturi si obligatii Dvs; daca incercati o negociere fafa mandat de la el, ati incalcat conditiile).


Unde este prevazuta aceasta obligatie in legislatie? Cu subiect si predicat, respectiv, lege, articol, aliniat.

Alte discuții în legătură

Responsabili dupa ancheta dabc111111 dabc111111 Cazul este unul mediatizat fiind vorba despre un autobuz rasturnat pe un dig din Tulcea acum 2 ani,soldat cu 4 victime. Acum 1 saptamana am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)