avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... USCATOR
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

USCATOR

locuiesc la et.10 pe o scara cu 40 apart. si deasupra ultimului nivel sunt doua uscatoare pentru care Presedintele este
hotarat sa ne ceara chirie. Precizez ca uscatoarele sunt folosite ca magazii. Ne poate obliga sa platim chirie pe spatiul comun?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:09, 11 Martie 2009
Nu ati inteles. Cele doua camere au fost curatate de mizeria adunata de catre un grup de locatari . Cu stirea asociatiei aceste spatii au fost inchise in anul 1996. Ele nu mai erau folosite ca uscatoare de multi ani. In timp, anumite persoane au inceput sa depoziteze diferite obiecte si aceste spatii au capatat destinatia de magazii.Nu au fost si nu sunt restrictii privind accesul. De ce abia acum se solicita chirie pe spatiul comun, dac el nu este restrictionat de nimeni. Daca cineva nu vrea sa-l foloseasca, ceilalti trebuie sa plateasca chirie?
adriantot a scris:

AIFTINCAI GIGI a scris:

Sunteti rau de la bun inceput, spatiul este liber a fi utilizat de catre oarice gospodar, inainte de asta era abandonat si populat de catre boschetari si este normal sa fie incuiat. Deci spatiul a capatat alta destinatie dar tot in folosul tuturor. atunci de ce chirie?


Dar dv de ce nu l-ati folosit cand era abandonat si populat de boschetari? Va venit la un amoment dat ideea de al folosi numai dv . Corect ca tot nu-l folosea nimeni. Acum a aparut ideea de al inchiria si a aduce ceva bani la fondul de reparatii beneficiind astfel toata scara. Iarasi foarte corect. Asa ca platiti o chirie daca vreti sa-l folositi. Asa este corect.
spatiul este folosit in comun. Daca unul sau doi nu doresc sa foloseasca spatiul comun, ceilalti care il folosesc trebuie sa plateasca chirie? Ideea de a inchiria spatiul comun CATRE CINE ?, probabil o terta persoana de la care presedintele sa ia procent!!! ca de la noi nu are cum. Nu credeti ca este putin comunista ideea de inchiriere atata timp cat spatiul COMUN este folosit in COMUN? Atunci de ce nu inchiriem casa scarii, sau alte spatii comune... liftul, aerul de pe scara, etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
AIFTINCAI GIGI, utilizator
Usa pe care intrati in casa scarii, scarile pe care urcati sunt folosite de toti si nu cere nimeni chirie. Dar un spatiu care este folosit de 30% cum spuneti dv poate fi folosit contra unei chirii ca sa beneficieze si ceilalti 70% . Daca nu-l vreti dv cu chirie lasati-l pe presedinte sa-l inchirieze altor proprietari. Sigur exista o presiune din partea celorlalti care sunt si ei reprezentati de presedintele ales. Dar , daca nu a avut loc adunarea generala din primul trimestru, eu va sugerez sa puneti la vot in adunare inchirierea sau folosirea in continuare a acestui spatiu. Asa va linistiti si va supuneti hotararii adunarii generale.
aveti perfecta dreptate, dar nu se vrea acest lucru, alte persoane din asociatie nu vor acest spatiu in chirie ci se banuie ca presedintele doreste sa inchirieze saptiul unei terte pesoane si ne forteaza sa eliberam spatiul. Stiti ca ad. gen nu se fac conform legii. Se adune trei patru persoane la sedinta si gata hatararea, fara semnaturi fara respectarea legii, fara intrunirea altei sedinte..
Eu spun cum zicea Hogea: Si adriantot ..are dreptate[..........si aiftincai....are dreptate!:surrender:
Sa incheiem armistitiul pana la adunarea generala,singura care va hotari schimbarea destinatiei spatiului comun.
Daca tot rasfoim Legea, se stie ca oricare mebru al asociatiei de proprietari poate contesta hotararea la care nu a fost convocat cu semnatura Cine a fost convocat, a semnat si nu vine-traba lui:thumbdown:
In alta ordine de idei,cand toti au geamuri termopan,uscarea rufelor devine o problema.:hm:
Alta problema e ....cum sa merg la uscatorie cu rufele daca acolo sunt frigidere vechi,portbagaje de masina,dulapuri etc.iar locul fiind utilizat in comun de depozitari -precis nimeni nu face curatenie#-o
Presedintele nu dicteaza ci aplica numai hot.A.G.:rtfm:

Alte discuții în legătură

Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)