avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este posibil asa ceva?

Buna ziua,
Astazi s-a pronuntat solutia cu privire la recuperarea drepturilor banesti ,a 3 colegi
Eu am castigat un prim proces irevocabil pe aceiasi speta ca si colegii mei, la 2 colegi li s-a admis cererea (acestia sunt la alt complet de judecata) iar unui alt coleg care este la alt complet de judecata i s-a respins cererea ca nefondata
Eu mai am un termen de judecata si sunt la acelasi complet de judecata cu cei 2 colegi Este posibil asa ceva? Grefiera ne -a comunicat ca as judiciari au avut opinie separata . Va rog sa ma lamuriti ce se poate face in acest caz
Cu multe multumiri
Cel mai recent răspuns: niculinapopa , utilizator 20:44, 16 Ianuarie 2014
niculinapopa a scris:

..............................
Este posibil asa ceva?
------------------------

Da doamna, este posibil asa ceva. O domnisoara din provincie a fost amendata in Bucuresti pentru calatorie fara bilet. N-a primit procesul verbal si instiintarea de plata, dar semnase procesul verbal de luare la cunostinta, dar nu semnase de primirea vreunui exemplar, asa cum prevede art. 26 din OG nr.2/2001. Dupa 8 luni a venit titlu executoriu de la primarie. A contestat titlul executoriu si procesul verbal. S-a trimis lspre judecare a sectorul 1 Bucuresti. Intre timp a venit a doua somatie de plata de la primarie. A contestat-o si pe aceasta. Trimisa si aceasta la sectorul 1 Bucuresti. Prima cerere de anulare a procesului verbal a fost respinsa, atat la judecatorie, cat si la Tribunal. A doua, urmand aceiasi cale, a fost admisa.
Va mentionez ca motivele si argumentele cererii de anulare a procesului verbal de contraventie, au fost identice la ambele doasare, scoase de pe calculator.
Vazand cele intamplate, la diferenta de 3 luni unu de altul, am exclamat: ASTA E! aSTA-I CELEBRA JUSTITIE ROMANA.
Apoi mi-am pus o intrebare: DAR PANA CAND?
Buna seara,
Astazi am primit sentinta civila,si cum va spuneam ne-au respins ca neintemeiata acordarea tichetelor de masa si citez:
"Astfel,potrivit art 1 alin 2 din Lg 142/1998,tichetele de masa se acorda in limita prevederilor bugetului de stat sau, dupa caz, ale bugetelor locale pentru unitatile din sectorul bugetar si in limita bugetelor de venituri si cheltuieli aprobate,potrivit legii,pentru celelalte categorii de angajatori. In aplicarea unitara a acestor dispozitii legale I.C.C.J. prin decizia nr 14/2008 a statuat ca aceste beneficii nu reprezinta un drept, ci o vocatie, ce se poate realiza doar in conditiile in care angajatorul are prevazute in buget cu aceasta destinatie"
Raportul de expertiza cuprinde si c/val tichetelor de masa, prevazute in contractele colective de munca respectiv actele aditionale,mai mult decat atat societate parata este cu capital privat.
Astept un raspuns profesionst ca de obicei, deoarece as vrea sa fac recurs.
Cu deosebita stima
Niculina Popa
Stimat forumist,

Cred că nu mai aveți ce răspuns aștepta. Faceți pur și simplu un recurs și aveți grijă să nu depășiți termenele legale de declarare/motivare incidente.

Cu stimă.
Am primit sentinta pe data de 12 iulie care este ultima zi de depunere a recursului? 10 zile lucratoare sau calendaristice?
Va multumesc
Stimate d-le Consilier juridic(freeelis)
Intotdeauna m-am bazat pe raspunsurile dvs profesioniste si legale in acelasi timp,si am avut mari sorti de izbanda in procesul meu.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse de reusita la recurs pentru capatul de cerere privind recuperarea tichetelor de masa, deorece decizia 14/2008 a I.C.C.J invocata de instanta de fond nu face referire la sectorul privat
O perioada de timp pana in anul 2009 am facut si eu patrte din comisia de negociere a CCM/unitate ,iar d-na dir. economic ne spune ca tichetele de masa erau trecute in BVC,
Totusi aceste tichete se mai acordau sporadic ( cand de enerva presedintele de sidicat ca nu ii indeplineau cate o doleanta), mai mult decat atat in anul 2007/2008 sindicatul a obtinut la instanta de fond ,recuperare acestor tichete de masa, dar dupa cateva luni iar s-a dat la pace cu presedintele de sindicat.
Cu stima
Niculina Popa

Alte discuții în legătură

Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces? niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012. Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie presedinte sidicat niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am lucrat timp de 25 ani la o societate si am fost membra de sindicat In ultimii 4 ani era nemultumita de faptul ca presedintele de sindicat nu ... (vezi toată discuția)