avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce obligatii de plata are un membru al AP, cu CT de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce obligatii de plata are un membru al AP, cu CT de apartament debransat de la RADETde 10 ani

Suntem 16 proprietari din 40 care legal, acum 10 ani, ne-am montat CT de apartament. De ce trebuie sa participam la plata cheltuielilor pentru repararea, inlocuirea, tevilor de apa calda, caldura, gaz metan, si chiar caldura pentru tevile care traverseaza apartamentul( ma refer la cazul cand tevile sunt izolate ff bine verificabil) Precizez ca nu avem caldura pe partile comune, iar tevile de la subsol sunt izolate ff bine si avem repartitor de costuri montat pe tevile din subsol. Instalatia dateaza din1975 cand a fost dat blocul in folosinta,iar noi proprietarii am platit atunci si cota parte pentru aceste tevi.Apoi timp de 10 ani am contribuit alaturi de ceilalti coproprietari la plata inlocuirii unor portiuni sau coloane intregi. Nu se aplica prevederile art 654 din Codului civil?sau chiar separat de acesta prevederile art. 650 din Codul civil? si cum?.Dece daca ceilalti le folosesc exclusiv,sa platim si noi ? Ei participa la plata cheltuielilor pentru instalatiile noastre?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:42, 14 Iunie 2013
V-am spus mai sus.
Folosire exclusiva inseamna cand printr-un act de inchiriere, concesiune i se atribuie unui tert folosinta unui spatiu care tine de proprietatea comuna de catre proprietarii care au cota-parte indiviza in acel spatiu.
Prin contract scris si semnat de parti se consemneaza ferm folosinta exclusiva.

Daca bucatica de podea din dreptul ascensorului este utilizata numai de proprietarii a 3 apartamente din 4 pentru ca al patrulea coboara si urca pe scari fara sa calce pe acea bucatica de podea, nu inseamna ca cei trei o folosesc in exclusivitate fata de al patrulea.
Probabil aici vreti sa ajungeti cu problema tevilor, dar nu sunteti in locul potrivit din NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparatii la partile comune. romanulnevoias romanulnevoias In urma verificarii instalatiei de gaze de catre angajatii de la Distrigaz sa constatat ca exista probleme la mai multe apartamente si necesita ... (vezi toată discuția)
Cota parte din proprietatea comuna blanarujanica blanarujanica In conditia cand din anul 2003 folosesc centrala termica de apartament pe gaze, si am platit toate costurile pentru reparatiile la tevile de apa calda, caldura ... (vezi toată discuția)
Parti comune centrala termice stancuaurelian stancuaurelian As de prop aproba montarea unei instalati de gaz (coloana)care alimenteaza ap care au centrala au platito numai cei care au centrala itrebare daca apar ... (vezi toată discuția)