avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot pati ceva? I-am cerut procuroarei numarul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot pati ceva? I-am cerut procuroarei numarul de telefon si i-am facut o propunere indecenta

Nu am antecedente penale. In urma cu 2 saptamani am fost la un club, si a iesit cu batie. Am participat si eu, dar nu am inceput eu.

Am fost la dus la politie, apoi dimineata la parchet. Eram subinfluenta bauturilor alcoolice. Scandalul a inceput de la o fata... si ca sa fiu obiectiv i-am cerut nr. de telefon procuroarea, i-am scris "ce nr. aveti?! ca diseara vreau sa facem sex" i-am scris si "P.S. Te iubesc!" si m-am semnat.

Mi-au pastrat declaratia la dosar... :)



Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Admin, administrator
@Car3men a scris:

... poate precizati si din care lege ati desprins acest articol 5!!!nnnnTrimiterea unui biletel unei persoane prin care soliciti de la aceasta un numar de telefon si ii faci o declaratie de dragoste, nu se incadreaza in niciuna din infractiunile prevazute de codul penal roman!.


art 5 este din legea 135/2010

Daca nu sunteti multumita de aceasta lege,poate atunci va puteti documenta de aici mai jos:

Capitolul II
INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICÃ ÎNFÃPTUIREA JUSTIŢIEI
Art. 272
Reţinerea sau distrugerea de înscrisuri
Reţinerea sau distrugerea unui înscris emis de un organ de urmărire penală, de o instanţă de judecată sau de un alt organ de jurisdicţie, ori împiedicarea în orice mod ca un înscris destinat unuia dintre organele sus-arătate să ajungă la acesta, când astfel de înscrisuri sunt necesare soluţionării unei cauze, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 169/2002 - privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale din 10 aprilie 2002, Monitorul Oficial 261/2002;

Art. 2721
Sfidarea organelor judiciare

Întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei sau a organului de urmărire penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare în mod nemijlocit la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, poliţist sau jandarm, pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiei.
Cod penal actualizat prin:
Ordonanţă de urgenţă nr. 198/2008 - privind modificarea şi completarea Codului penal din 4 decembrie 2008, Monitorul Oficial 824/2008;
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Admin, administrator
potpaticeva a scris:

i-am cerut nr. de telefon procuroarea, i-am scris \"ce nr. aveti?! ca diseara vreau sa facem sex\" i-am scris si \"P.S. Te iubesc!\" si m-am semnat.

Mi-au pastrat declaratia la dosar... :)





... care sunt in cele de mai sus: " cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror" ????


Raman la parerea mea: nu exista infractiune in acest caz!

Lipseste atat latura obiectiva cat si subiectiva a unei infractiuni.

:flowersblue:

Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Admin, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Motivati ca erati beat si n-ati avut discernamant. Nu ati fost prins band pe strada, ci intr-un local.

Alte discuții în legătură

Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)
Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la up, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? eusaisapte eusaisapte Pot invoca in preschimbarea ordonantei de renuntarea la UP, art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) ? In fapt, a fost dispusa nelegal si ... (vezi toată discuția)