avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat escroc :(
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat escroc :(

Buna, va rog daca aveti cateva minute sa ma ajutati cu niste informatii, va multumesc.

In octombrie am fost arestat preventiv, si aveam un "prieten" care e avocat prin baroul Mehedinti. Am lucrat in trecut cu el si mi s-a parut foarte de treaba.
L-am sunat in ziua arestului a venit, si m-a linistit ca totul e ok ca n-au probe suficiente si ca in cel mai rau caz o sa stau 29 zile, ca se va ocupa.
Initial mi-a cerut 3000 euro, ca sa putem continua sa aibe sa umble din stamga in dreapta si tot asa.
S-a prezentat la propunere, si la recurs, si la cerere de elibebare sub control jud.
Dupa 3 sentinte deloc favorabile, a venit si a mai cerut inca 5000 euro ca sa umble dupa nu stiu ce expertize si ca o sa imi faca o cerere de eliberare sub control judiciar foarte bine pusa la punct si ca plec garantat.
Am decontat si aia 5000 euro, a facut o cerere la misto, nu a dus documentatie nu a umblat nu a facut mare lucru.
Dupa aceea iar a venit in arest, sa imi spuna ca mai este o parghie sa ceara nush ce expertiza bla bla povesti, si ca sa-i mai dau 5000 euro. Acolo insa m-am oprit, i-am spus elegant ca eu am dat deja 8000 euro si nu am vazut nici un fel de rezultat, el venea total nepregatit, dadea din gura 10 minute si "asta este". Am fost multi inculpati in dosar si eu am avut cea mai proasta apararae si am dat cei mai multi bani.
I-am spus ca nu mai dau nici un leu pana nu se lamureste treaba si ca aia 8000 euro ar trebui sa ajunga un timp cel putin pana ies. A zis ca e ok, insa dupa aia a disparut. Nu s-a mai prezentat la nici un proces, nu a mai raspuns la telefonnici in ziua de azi, NIMIC. Am iesit cu avocat din oficiu dupa 3 luni.

Acum intrebarea e ce pot sa-i fac la avocat? Legat de banii dati am doar martor persoana care i-a dat banii, iar eu nu am semnat nici un contract :(
O plangere la barou rezolva ceva? As avea vreo sansa sa incep vreun demers?
Mai mult ca sigur nu o sa vad nici un leu inapoi insa astfel de oameni nu cred ca merita sa fie avocati.
Stiu, am fost si sunt la prima confruntare cu legea, nu aveam de unde sa stiu cum sta treaba, si asa mai departe.

1) solicitatii un exemplar de la Contractul de asistentă juridică şi studiati cu atentie obiectul, clauzele, suma înregistrată fată de cei "8000 euro primiti" de la dvs.Aici, poate rezulta o diferentă, pt acea presupusă diferentă ar pretinde/invoca sii . . . ceva "uns balamale" dar mai observati si dvs. ceea ce au scris şi ceilalti de după mine.Apreciati si dvs. cât vi se pare a fi cât mai real (indiferent cui pretinde dl avocat că probabil . . . a "uns" balamale etc) solicitatii să vă înapoieze ceea ce nu "bate" la cântar ;
2) DA, e îndeajuns un martor dar bun, un martor sigur pe el, să ştie ce are de spus în caz de nevoie.Ati putea să-i puneti si Fiscul în brate, după Fisc, Baroul cu sanctiuni, apoi, şi o Pl.P la parchet etc etc.Depinde de scopul dvs. actual si de viitor, mai curând de mărimea sumei ce-o veti putea recupera de la dl avocat.
Imi puteti spune va rog ce inseamna P.I.P ?
nu s™tiu ce înseamnăƒ prescurtarea făcutăƒ de dvs.Prescurtarea mea era ” o Pl.P la parchet etc etc”€ adică, ƒ o plângere penalăƒ dacăƒ consideraț›i necesar și puteți dovedi că acel avocat ar fi cumva vreun ” Avocat escroc :(”
1) prima dificultate e sa gasiti un avocat care sa se indrepte impotriva acestui avocat pentru a dovedi un malpraxis, care a determinat o inselaciune sub aspect profesional, foarte multi se vor retrage urgent, nu disperati, evident trebuie cautat. Ca sa ti se dea un avocat din oficiu e complicat si tot un avocat trebuie sa te ajute, sa te incadrezi sub limita de 300 lei etc etc etc

2) Sunati la Baroul de unde apartine si cereti indrumari despre cum trebuie sa procedati, evident vi se vor da niste raspunsuri, (o parte din ele) si sa tinetin cont de ele. Sunati si la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si spuneti povestea si cereti indrumari concrete, cum sa procedati, spunand ca inca nu ati sunat la Barou.
Evident o sa vi se dea o parte din raspunsuri.

3) daca ati fost trei persoane, dvs, martorul si avocatul este perfect.

Zic si eu: cereti un avocat de la barou, chiar daca il platiti dvs, dar sa vi-l dea decanul urgent !
mergeti tot la avocatul pe care l=ati avut din oficiu, din moment ce ati fost multumit de el

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii de la un avocat țepar și escroc căruia ... bibicarina bibicarina Cum pot recupera banii de la un avocat țepar și escroc căruia i am dat bani fara contract dar am martori că i am dat bani unde tepari a luat banii,2 ani nu ... (vezi toată discuția)
Avocat angajat si platit pentru relaxare Geania Geania Am angajat un avocat pt.un proces de partaj,mi-a solicitat suma de 37oo ron,s-a prezentat la doua sedinte in care a completat rebusuri, desii eu l-am angajat ... (vezi toată discuția)