avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat escroc :(
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat escroc :(

Buna, va rog daca aveti cateva minute sa ma ajutati cu niste informatii, va multumesc.

In octombrie am fost arestat preventiv, si aveam un "prieten" care e avocat prin baroul Mehedinti. Am lucrat in trecut cu el si mi s-a parut foarte de treaba.
L-am sunat in ziua arestului a venit, si m-a linistit ca totul e ok ca n-au probe suficiente si ca in cel mai rau caz o sa stau 29 zile, ca se va ocupa.
Initial mi-a cerut 3000 euro, ca sa putem continua sa aibe sa umble din stamga in dreapta si tot asa.
S-a prezentat la propunere, si la recurs, si la cerere de elibebare sub control jud.
Dupa 3 sentinte deloc favorabile, a venit si a mai cerut inca 5000 euro ca sa umble dupa nu stiu ce expertize si ca o sa imi faca o cerere de eliberare sub control judiciar foarte bine pusa la punct si ca plec garantat.
Am decontat si aia 5000 euro, a facut o cerere la misto, nu a dus documentatie nu a umblat nu a facut mare lucru.
Dupa aceea iar a venit in arest, sa imi spuna ca mai este o parghie sa ceara nush ce expertiza bla bla povesti, si ca sa-i mai dau 5000 euro. Acolo insa m-am oprit, i-am spus elegant ca eu am dat deja 8000 euro si nu am vazut nici un fel de rezultat, el venea total nepregatit, dadea din gura 10 minute si "asta este". Am fost multi inculpati in dosar si eu am avut cea mai proasta apararae si am dat cei mai multi bani.
I-am spus ca nu mai dau nici un leu pana nu se lamureste treaba si ca aia 8000 euro ar trebui sa ajunga un timp cel putin pana ies. A zis ca e ok, insa dupa aia a disparut. Nu s-a mai prezentat la nici un proces, nu a mai raspuns la telefonnici in ziua de azi, NIMIC. Am iesit cu avocat din oficiu dupa 3 luni.

Acum intrebarea e ce pot sa-i fac la avocat? Legat de banii dati am doar martor persoana care i-a dat banii, iar eu nu am semnat nici un contract :(
O plangere la barou rezolva ceva? As avea vreo sansa sa incep vreun demers?
Mai mult ca sigur nu o sa vad nici un leu inapoi insa astfel de oameni nu cred ca merita sa fie avocati.
Proba cu martori este inadmisibila in contra inscrisurilor, asa ca...evident ca ala are un contract semnat cu reprezentantul dvs care I-a inmanat banii, insa sunteti sgur ca aecsta I-a dat integral cei 8000 de euro? Problema este ca va agitate degeaba.Din pacate sunt multi asemenea indivizi care fac breasla de ras....Puteti sa-i faceti reclamatie la Barou si la politie, urmand ca acestia sa ia masurile administrative si/sau penale, dupa caz....Bafta
Va multumesc pentru raspunsuri, o sa incep demersurile saptamana asta. Cel mai probabil nu o sa rezolv nimic insa nici degeaba nu va fi, totusi.
buna ziua si eu am patit la fel cu avocatul pe linga ca a fost platit regeste il mai pune pe fratele meu sa recunosaca fapta sa merga pe art 320 ind 1 ca iasa cu suspendare si noi nu am vrut si nici frtalele meu si avocatul a insistat si l-am ascultat si fratele meu a luat 5 ani pentru o fapta ce nu a comiso ca pina la urma sa aflam ca procurorul ca a facut rechizitoriu ia fost stagiar deci atentie pe cine angajati si dv verificati chitantele si contractul de asistenta ce clauze sunt in el poate va ajuta mai cunosc un caz in care persoana x a luat un an cu suspendare pt un contract ca asa e la noi mai au obiceiul avocatii sa semneze ei contractul va doresc succes
Draga inculpatcj.
Nu ca tin cu avocatul escrosc, whoever it may be.

Sfatul meu: nu ai nicio sansa cu metodele legale, iti dai seama ca e acoperit. Sincer suma de 8000 euro poate parea mare, dar la cazuri cu arestati depinde, mai ales in raport de infractiunea de care ai fost acuzat. Apropo, nu ai mentionat-o...
Asa ca incearca sa il stresezi cu publicitate negativa, cu plangeri la barou, cu povesti la alti avocati etc. Asa poate iti va da o parte din bani inapoi.

[Editat de admin: Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat - 2.1 din Regulament]
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii de la un avocat țepar și escroc căruia ... bibicarina bibicarina Cum pot recupera banii de la un avocat țepar și escroc căruia i am dat bani fara contract dar am martori că i am dat bani unde tepari a luat banii,2 ani nu ... (vezi toată discuția)
Avocat angajat si platit pentru relaxare Geania Geania Am angajat un avocat pt.un proces de partaj,mi-a solicitat suma de 37oo ron,s-a prezentat la doua sedinte in care a completat rebusuri, desii eu l-am angajat ... (vezi toată discuția)