avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratori imobile angajati la primarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratori imobile angajati la primarie

Buna ziua,

Va rog ma-mi spuneti daca o primarie de oras poate angaja administratori de imobile pentru asociatiile de proprietari sau locatari. In legea 230 se specifica ca primaria sprijina dar face si angajari? Este legal asa ceva?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 23:12, 21 Mai 2014
Primaria prin consiluil local nu poate lua o asemenea decizie. Nu este constitutionala.Primaria nu poate lua decizii in cadrul unei proprietati private. Potrivit legii, primaria sprijina dar nu se implica in hotatrarile luate de asociatie.
jordella a scris:
Va rog ma-mi spuneti daca o primarie de oras poate angaja administratori de imobile pentru asociatiile de proprietari..?

Puneti asemenea intrebari pentru a afla daca se poate sau nu, ori s-a intamplat asa ceva in asociatia dumneavoastra?
Ori sunteti reprezentantul primariei si vreti sa aflati daca puteti sa angajati administratori pentru asociatiile de proprietari?
Concret care este situatia de fapt in primaria dv sau in asociatia dv?

Mai nou, primaria sectorului 3 a gasit calea legala de a administra imobile.
Am discutat personal cu un consilier din cadrul ADPB si la intrebarea mea \"Cum de face primaria servicii de administrare?\" mi s-a raspuns ca initiativa primariei a fost urmarea miilor de sesizari in ceea ce priveste administrarea defectuoasa a firmelor de administrare imobile, a administratorilor, etc. Pretind ca vin cu solutii mai ales in imobilele cu mari probleme, negociind cu furnizorii de utilitati reesalonari ale platilor restante, rebransarea, etc...
[ link extern ] /
L.C.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Sunt un proprietar intrun bloc care incearca sa intre in legalitate, adica angajarea administratorului si a femei de serviciu. Am incercat in sedinta sa le explic vecinilor consecintele la care ne expunem, de ce amenzi aste pasiliba asociatia, administratorul si femeia de serviciu, si nimic nu am rezolvat. Problema este ca reprezentantul primariei informeaza locuitorii orasului ca nu trebuie, ca pot sa se descurce singuri fara angajari si poate candava primaria sa angajeze 4-5 administratori sa gestioneze toate blocurile din oras.Tin sa va spun ca in oras sunt in jur de 150 de asociatii si cam 10 sunt cu personal angajat, celelalte nu au( cum este si a noastra) nici contract de munca nici conventie. Nu platesc nici impozit, nici sanatate, deci nimic la stat. Stam intro letargie totala in care autoritatile nu intervin pentru a intra in legalitate, dar mai rau, incurca lucrurile.
Doamna Laura, dvs ne spuneti ca primaria de sector are o firma de administrare imobile?
Scuze, dar eu asa am inteles.

Alte discuții în legătură

Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)
Administrare imobil prin interpus conjoint conjoint Este in regula ca o persoana, reprezentant,angajat,delegat sau ce o fi al unei PFA( cu obiect de activitate cod CAEN 6832), sa presteaze activitatea de ... (vezi toată discuția)
Firma administrare imobile Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, Doresc sa deschid o firma (SRL) care sa aiba ca principal obiect de activitate cod 6832. Imi trebuie neaparat sa am cursul de administrator, sau ... (vezi toată discuția)