avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces cu casa de pensii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces cu casa de pensii

Am urmatoarea intrebare: pe vechiul cod civil procesele cu casele de pensii aveau doua grade de jurisdictie,respectiv fond la tribunal si recursul la curtea de apel.
Pe noul cod de procedura civila am observat ca fondul se judeca ca si pina acum la tribunal dar in loc de recurs ,urmatorul grad e apelul. Acesta s-ar judeca la curtea de apel ca instanta superioara? Si ramine irevocabila dupa apel? Nu va mai fi si recurs?
Imi puteti mentiona articolele din NCPC care fac referire la problema ridicata de mine?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: bobeicaalin , utilizator 01:57, 29 Noiembrie 2016
marusca a scris:
Daca am de invocat autoritatea de lucru judecat,pentru ca pt o recalculare pt anii 2011-2012 am cistigat irevocabil ,cind o pot face? Acum deschid actiune pt ca cei d ela pensii nu vor ca pt 2013 sa aplice acea recalculare .Mi-au dat diferenta la bani pt 2011-2012 dar pt ca eu am solicitat acea recalculare doar pt acei 2 ani si nu si in incontinuare pt 2013 ,casa de pensii nu aplica majorarea pt 2013.in aceasta situatie pot invoca: autoritatea de lucru judecat ? cind o pot face? in intimpinare? in actiunea modificatoare unde voi mentiona ca ma reprezinta un avocat?

1. Cu scuzele de rigoare pentru că vă contrazic, dar nu există autoritate de lucru judecat. Sigur că este mai plăcut pentru dvs. să vi se dea dreptate, dar îmi asum şi roluri mai puţin plăcute atunci când sunt de părere că aşa trebuie să procedez.

2. Reclamantul nu depune întâmpinare. Întâmpinarea este actul prin care pârâtul arată apărările sale şi propune probe.

3. Excepţia autorităţii de lucru judecat vă va fi repinsă ca lipsită de interes.

Ca regulă, excepţiile procesuale sunt folosite de către pârât pentru a obţine respingerea cererii de chemare în judecată sau pentru a întârzia dezlegarea ei. Dvs. aveţi calitatea de reclamant iar interesul dvs. este ca cererea de chemare în judecată să fie admisă.

Admiterea unei excepţii de lucru judecat are drept efect respingerea cererii de chemare în judecată. Mai clar spus, a invoca această excepţie chiar prin acţiunea dvs. înseamnă a solicita instanţei să vă respingă cererea de chemare în judecată. Or, este evident că un reclamant nu poate avea interesul ca propria cerere să fie respinsă.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc mult pentru indrumare.Acum am inteles.Cit pe ce sa fac o prostie....Apreciez sprijinul dvs,al d-nei Cristina si al tuturor celor care ne ''luminati'' in demersurile noastre.
Bun seara,
Imi spuneti si mie in cat timp se judeca apelul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate sentinta lotuss lotuss La un recurs,La curtea de Apel,ca intimat, pot in Intimpinare sa invoc exceptia autoritatii de lucru judecat pt o Sentinta data anul trecut ,dar la care n-am ... (vezi toată discuția)
Proces pe contencios administrativ si fiscal alexyxy alexyxy Sunt in proces civil cu Casa de Pensii ,si la Tribunalul Bucureti [apel] solutia a fost nefavorabila,in urma recursului la Curtea de Apel Bucuresti,solutia a ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori tatianab89 tatianab89 Buna ziua,am 23 de ani si am divortat acum 2 luni,s-a stabilit ca autoritatea parinteasca sa se exercite in comun de catre ambii parinti in ceea ce o priveste ... (vezi toată discuția)