marusca a scris:
Daca am de invocat autoritatea de lucru judecat,pentru ca pt o recalculare pt anii 2011-2012 am cistigat irevocabil ,cind o pot face? Acum deschid actiune pt ca cei d ela pensii nu vor ca pt 2013 sa aplice acea recalculare .Mi-au dat diferenta la bani pt 2011-2012 dar pt ca eu am solicitat acea recalculare doar pt acei 2 ani si nu si in incontinuare pt 2013 ,casa de pensii nu aplica majorarea pt 2013.in aceasta situatie pot invoca: autoritatea de lucru judecat ? cind o pot face? in intimpinare? in actiunea modificatoare unde voi mentiona ca ma reprezinta un avocat?
1. Cu scuzele de rigoare pentru că vă contrazic, dar nu există autoritate de lucru judecat. Sigur că este mai plăcut pentru dvs. să vi se dea dreptate, dar îmi asum şi roluri mai puţin plăcute atunci când sunt de părere că aşa trebuie să procedez.
2. Reclamantul nu depune întâmpinare. Întâmpinarea este actul prin care pârâtul arată apărările sale şi propune probe.
3. Excepţia autorităţii de lucru judecat vă va fi repinsă ca lipsită de interes.
Ca regulă, excepţiile procesuale sunt folosite de către pârât pentru a obţine respingerea cererii de chemare în judecată sau pentru a întârzia dezlegarea ei. Dvs. aveţi calitatea de
reclamant iar
interesul dvs. este ca cererea de chemare în judecată să fie
admisă.
Admiterea unei excepţii de lucru judecat are drept efect respingerea cererii de chemare în judecată. Mai clar spus, a invoca această excepţie chiar prin acţiunea dvs. înseamnă a solicita instanţei să vă respingă cererea de chemare în judecată. Or, este evident că un reclamant nu poate avea interesul ca propria cerere să fie respinsă.