avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie crestere copil

in perioada 2010- oct 2012 am fost in cic.In necunostinta de cauza am semnat un contract de mandat cu o firma de asigurari in 13.04.2013.Desi am facut asigurari,am avut venit doar in cateva luni si deci eu am incasat aproximativ 80 lei acum trebuie sa restitui indemnizatia din momentul cand am incheiat contractul cu firma de asigurari184000.Ma intreb daca exista ceva solutii sa nu restitui toata suma ci doar pe lunile in care am avut venit sau in alta ordine daca acum mai pot solicita retroactiv stimulentul de insertie
Cel mai recent răspuns: Laurentiu_C , utilizator 10:12, 24 Noiembrie 2014
imi cer scuze contractul de mandat l-am semnat in 14 aprilie 2011;ccc per.06.10.2010-06.10.2012;asigurari rca am realizat in lunile mai,iunie,sept 2011,martie,apr,aug2012 in valoare totala de 257 ron.Suma de restituit 184000 ron
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
cosminaioana, utilizator
ar avea vreo relevanta faptul ca aceasta suma din asigurari mi-a provenit indirect de la colaboratorii din echipa?
cineva in masura sper sa imi raspunda la intrebarea de mai sus pt a sti daca are sens sa duc dovezi de acest fel
1. O asemenea situatie ca aceasta descrisa de dvs. ("suma din asigurari mi-a provenit indirect de la colaboratorii din echipa") nu are o reglementare prevazuta in OUG 111/2010 si nici in Normele de aplicare.

2. De aceea ar fi bine sa va adresati direct ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Din punctul meu de vedere, de la data de 14 aprilie nu mai aveati dreptul la indemnizatie, motiv pentru care, independent de suma veniturilor, orice indemnizatie ulterioara ar trebui restituita.
Atata timp cat un contract aducator de venituri era in vigoare, nu aveati dreptul la indemnizatie, asa incat lunile in care efectiv ati incasat bani sunt greu de coroborat cu legislatia.
Totusi, daca aveti dovezi in acest sens, ar trebui sa le explicati in ce luni ati avut venit in baza contractului de mandat.

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinaserban84 alinaserban84 Buna ziua! Am doua probleme legate de indemnizatia crestere copil: 1. Am primit instiintare de la DPIJ ca in 3 luni ale anului 2010 (aprilie - iunie) am ... (vezi toată discuția)