Cei de la AJPIS au un alt mod de calcul . Nu au luat in calcul numai perioada efectiva in care s-a realizat venituri ci intreaga perioada - este asemanator modului de calcul al indemnizatiei pentru CCC - adica, perioada mai 2011 - aug 2012 ca perioada in care s-a realizat venituri.
"suma din asigurari provenita indirect de la colaboratorii din echipa dvs" intra in categoria veniturilor impozabila care duc la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC. Categoria acestor venituri este reglementata de Codul fiscal , asa cum se prevede in art.3 alin.1 din OUG nr.111/2010, si anume: Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46,art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
o sa postez raspunsul primit de ANPIS
Adresă: Bucureşti, ªos Panduri, nr. 22, sector 5.
Tel.: 021 313 60 47 ;Fax: 021 313 60 98
MINISTERUL MUNCII, e-mail:anps@prestatiisociale.ro
FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE Web www.prestaţiisociale.ro
ªI PERSOANELOR VÂRSTNICE Operator de date cu caracter personal nr.12173
Neclasificat
Nr.9578/_________ 2013
Doamnei
Stimată doamnă,
Referitor la e-mailul dumneavoastră transmis Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, unde a fost înregistrat cu nr. 9578/21.06.2013, vă comunicăm următoarele:
Potrivit art. 16 alin. (1) lit. i) din OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor,dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) încetează cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.
În conformitate cuart. 19 alin. (1) beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
Potrivit art. 32 alin. (2) din HG nr. 52/2011pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, în situaţia în care persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului pe venit, are obligaţia de a comunica aceasta în condiţiile art. 19 din ordonanţa de urgenţă.
Faţă de prevederile legale invocate,menționămcă în perioada în care v-ați aflat în concediul pentrucreşterea copiilornu trebuia să realizați venituri supuse impozitului, fapt pentru careîn lunile în care ați realizat aceste venituri se vor constitui debite.
Cu stimă,
DIRECTOR GENERAL,
Adrian TOADER,
2 expl.
SJRP/L.N.
ma intreb oare va fi luat in calcul la AJPIS a jud de care apartin sau este nevoie sa fie stampilat.AM inteles eu bine va fi nevoie sa restitui indemnizatia doar in lunile care am avut venit?