avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate

Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea saptamana viitoare unei OUG pentru desfintarea tuturor posturilor vacante la nivelul institutiilor centrale si celor aflate in subordinea lor. Automat se modifica raportul numarului functiilor publice de conducere fata numarul total al functiilor ramase, dupa desfiintarea posturilor vacante adica va trebui sa existe mai putine posturi de conducere prin aplicare procentului de 12% sau diminuarea numarului de posturi in cadrul unui compartiment. Daca astfel sau si prin reducerea numarului de posturi existente intr-un birou dispare postul de sef birou ce se intampla cu ocupantul postului de sef birou. Este concediat? se transforma postul de conducere in post de executie de inspector superior daca indeplineste conditiile necesare? Un post vacant in principiu nu i se poate oferi pentru ca acelea se desfiinteaza. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 21:33, 11 Iulie 2013
Nu se restructureaza daca sunteti 1/1000 loc. ci doar daca depasiti acest nr. si aveti locuri vacante. In rest raman toti pe pozitii daca suplimenntarea este facuta justificat.
Posturile vacante din cadrul politiei locale sunt exceptate de la desfiintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere posturi vacante Tpopa Tpopa Bună ziua, Cu privire la recenta Ordonanță 77/2013 privind reducerea posturilor vacante aș dori o sugestie despre modul în care se va modifica ... (vezi toată discuția)
Oug 77/2013 lisav lisav Buna ziua, referitor la OUGnr77/2013,anexa nr.1 se refera la nr. de posturi cu care raman IN PRIMARIE? de ex. acum am 20 posturi cf.OUG63/2010,toate ... (vezi toată discuția)
Primar si vice Venetia Venetia Buna ziua, Daca postul primarului si vicelui dintr-o primarie de comuna de pana la 3000 de locuitori sunt considerati conform OUG 77/2013 la numar total de ... (vezi toată discuția)