Eu nu cred ca ar fi o solutie.. nu poate dovedi nici urgenta si nici ca tatal nu-si poate exprima acordul.
sigur ca am spus...
exista si declaratia lui in care spune ca este inchis..
numai ca judecatorul a tratat situatia cu multa ingaduinta si a dat o solutie pe care nu o inteleg
ok, a dat autoritate comuna, dar nu a aratat cum sa exercitate tatal autoritatea...
nu cred ca e utila ordonanta...
nu am in vedere plecarea in afara tarii in viitorul apropiat...
ma gandesc doar ca pot apare oportunitati in viitor sau situatii grave, boala ( nu -mi doresc asta, dar ca mama trebuie sa pun si raul in fata ).
cum poate tatal sa-si exprime acordul imediat ? nu poate....
luam in calcul doar posibilitatea ca el sa faca o procura generala prin care cedeaza exercitarea autoritatii parintesti cat timp nu isi poate exprima acordul in orice privinta...
asta vrea sa stiu, daca e posibila o astfel de procura generala si daca el o poate face avand in vedere ca e in detentie...
Cine stie ce intelege tatal ca pierde sau castiga prin a exercita pe hartie autoritatea parinteasca. Chiar daca exercita autoritatea parinteasca, nu inseamna ca acest copil se va apropia de el sau se indeparteaza ca nu exercita el autoritatea parinteasca.
Ii puteti explica ca va costa mai putin asa decat sa-i cereti acordul cand va fi nevoie.. din ce bani sa cheme notarul la penitenciar, plateste el 2-300 de euro? Apoi declaratia trebuie tradusa, apostilata si trimisa. Exista riscul sa ajunga cand nu mai aveti nevoie de ea.
Poate sa va trimita una generala prin care isi exprima acordul in tot ce hotarati dvs cu privire la copil- va poate ajuta doar la inscriere la gradinita/scoala/ medic ( sa stiti ca atunci cand e vb de boala, nu va cere nimeni acordul celuilalt parinte- fata de tertii de buna credinta se presupune ca aveti acordul tacit si al celuilalt parinte).
Pentru a-i face buletin copilului nu va trebuie nimic pt ca domiciliul copilului e la dvs si va e de ajuns hotararea.
Pentru pasaport aveti nevoie de imputernicire sau acordul lui expres, iar pt iesirea din tara la fel.
Eu sunt de parere sa insistati in calea de atac ca e in imposibilitate sa isi exercite autoritatea parinteasca, veti depinde de acordul lui si nu e in stare de libertate sa si-l exprime in timp util, ca sunt costuri pe care n-are cine sa le plateasca si asa sunteti nevoita sa cresteti copilul singura fara sprijinul lui ca nu va putea plati pensie. Ca hotararea nu are putere de lucru judecat, dansul putand formula o alta cerere cand imprejurarile se vor schimba si va putea sa exercite autoritatea parinteasca etc. si ce alte motive mai gasiti.
Va puteti lua angajamentul sau ceva asa.. cum ca veti avea grija sa-l informati pe tata periodic despre copil sau sa-i trimiteti fotografii.. de vizite nu va fi cazul pt ca nu va permiteti drumul si nici nu e un loc sa-si viziteze tatal.
nu stiu ce intelege el...
ma acuza de rea credinta, ma ameninta uneori....i se pare ca il indepartez de copil, ca vreau sa ii fac lui rau, ca vreau sa profit de situatia lui....
de informat, l-am informat mereu , am trimis foto, a vorbit la telefon cu copilul, dar nu intelege ca atat timp cat e in detentie, nu il ajuta cu nimic ca are autoritate comuna, ca e in interesul copilului sa obtin autoritate exclusiva...
pentru ca la modul real, oricum eu am luat intotdeauna hotararile in ceea ce priveste copilul, puteam eu sa astept sa sune ca sa-l consult intr-o problema sau alta? Nu, bineinteles....
am facut deja apel, dar el insista sa-l retrag.... ca trimite procura....
dar vad ca o procura generala, care sa acopere toate situatiile nu e posibila si presupune cheltuieli mari....
si doar copilul are de pierdut....dar el nu intelege
E de inteles pe undeva.. nu are libertate de miscare si decizie si simte ca pierde controlul.. mai mult asupra dvs decat asupra copilului.
A fost deja condamnat, cat are de stat ? Conteaza si asta daca e vb de cateva luni sau de 5 ani