am deschis un proces de divort inpreuna cu sotul fiind amandoi de acord, pe 3 iunie am avut prima infatisare dar intre timp noi am hotarat sa ne mai dam o sansa si am renuntat la proces, in fata instantei,si totusi nu mai merge relatia noastra vrem sa divortam in continuare, va rog sa imi spuneti daca se poate redeschide acelas proces, inca nu am primit nimic acasa, ce putem face?, va rog sa ma ajutati
Nu va obtine nimic. Asteptati intai sa vedeti daca va actioneaza in judecata si vedeti ce pretentii are. Va obtine pensie de la data introducerii cererii.
In primul rand va trebui sa introduca o actiune in instanta prin care sa solicite stabilirea domiciliului la el si obligarea dvs la plata pensiei. Va fi vorba despre o custodie comuna conf noii legislatiei si nu una exclusiva.
Nu va putea sa va pretinda pensie decat de la data actiunii. Pentru anii din urma - neexistand hotarare in acest sens - nu va poate pretinde plata vreunei sume de bani.
ce ma sfatuiti va rog,daca ii dau bani la copil de acum inainte sa o fac prin posta?, desi copilul are domiciliul din buletin la mine,ca sa am dovezi in caz de ceva? multumesc mult pt. ajutor