Am fost casatorita 3 ani jumate si dupa 3ani jumate de casatorie am ramas gravida iar sotul din cauza ca avea o amant acare a pus presiune pe el a bagat ;a div de mine,in principiu am fost de acord cu div deoarce m-am lasat pacalita si mintita de el.acum insa ca stiu adv si de ce a vrut div vreau sa facem partaju insa el nu vrea,nu am facut mare lucru impreuna dar totusi vreau si eu ceva.
dupa nunta ne-am deschis un cont unde am pus toti banii de la dar,caontu fiind deschis pe numele lui si eu imputernicita.
el mi-a cumparat mi-e cateva bijuteri si verigheta si mi-a daruit un iphon care acum nu vrea sa mi le mai dea.....si am intalesc ca sunt cadouri si imi apartin
el si-a lu-at o masina pe firma dar sa platit ratele in timpu casatoriei si masina a fost trecuta pe persoana fizica ...pe numele lui.
paritnit lui i-au dat un teren iar ai mei un apartament insa la apartament el a fost cu mine la notar si a declarat ca apartamentu sa-mi fie ca bun doar mi-e astfel el va fi liber de orice sarcina si obligatie ...imi este ca bun cu nuda propietate...si acum ma intreb poate sa ceara pretenti la el?
banii din cont mi-a zis ca ia retras...eu de la casatorie si pana acum in fiecare luna i-am dat lui banii d a depus in cont lunar...deci sunt si banii mei
cum pot dovedi ca ace cont a existat dar el a scos banii imediat dupa div sau char in timpu div...ma ajuta va rog si pe mine cineva???
si inca o intrebare daca din cauza fap ca sunt insarcinata mi-am pierdut locul d munca in timpu casatoriei el este obligat sa ma intretina pe mine??????
La partaj, singura in instanta va fi imposibil sa primeasca ceva din bunurile pe care ba sustine ca sunt pe numele sotului, ba al firmei...
Trebuie intai clarificata situatia, apoi vazut ce e de cerut/facut.
Din pacate, un partaj costa multi nervi, bani si timp.
masina a fost luata pe firma,dar dupa ce sa achitat leasingu la ea a cumparato de la firma pe numele lui.el este propietaru.
bijuterilel pot dovedi ca sunt la el ca mi-a trimis un msg in care imi spune ca imi da toate bijuurile in afara de verigheta.
somaj nu am ,am fost data afara de la munca si nu am cum sa cer somaj.daca vreau indemnizatia ptr copil trebuie sa dau fira in judecata,alta solutie nu exista.
am fost la banca dar nu a vrut sa imi de-a nici un extras d cont deoarce eu nu mai sunt imputernicita pe acel cont,iar banii ca ia scos din banca o stiu d la el.in timp ce a bagat la div a scos si banii din banca...si nu am acte la mana..deci nu pot dovedi nimic.
Pana nasteti va faceti actele de somaj apoi il intrerupeti pt concediu prenatal , postnatal si concediu de ingrijire pana la 2 ani dupa care intrati din nou in somaj! Firma trebuie sa va dea hartiile care va sunt cerute de la somaj desi nu stiu cum justifica ca v-au dat afara ca nu aveau dreptul! Oricum daca v-au dat afara si nu v-ati dat dumneavoastra demisia , puteti cere somaj! Aveti sanse de castig si in instanta si puteti vorbi cu juristii de la fortele de munca , oricum ati fi putut face si acolo o plangere si sa duceti adeverinte medicale ca sunteti insarcinata si ca v-au dat afara! Cei de la ITM s-ar fi sesizat!
Am fost la ITM,si tot ce au facut a fost sa ma puna sa imi scot o hartie pe care scrie cand si ce motiv a avut sa ma de-a afara.eu am lucrat fara carte d munca ...asta fara sa stiu ca eu am semnat contract si multe alte acte dar cand le-am zis ca sunt insarcinata si am nevoie de adv mi-au facut contractu d munca,atunci am aflat ca contractu abea ce mi-l facuse si m-am certat cu sefa mea,dupa care am intrat in spital.eram in acea perioada de 90 de zile contractu fiind nedeterminat deci a putut as ma de-a afara fara nici un motiv in acea perioada,eu tot ce mai pot face e sa o dau in judecata atat.somaj primesc doar daca am lucrat 1 an la firma respectiva iar eu am lucrat 5 luni din care pe cartea d munca doar 2 luni si un pic.
Ceea ce vreau eu sa stiu este.daca ma duc si deschid o actiune impotriva sotului meu sa facem partaj ...am ceva de castigat sau doar pur si simplu umblu aiurea.el ...adica noi aveam de la mama mea 1000 euro in casa si este de acord sa imi de-a 500euro si bijuurile si hainele doar daca fac un act cu el la notar ca nu o sa mai am nici o alta pretentie de la el...cu toate ca el a recunoscut ca aceia sunt banii mei dar imi da doar 500 euro...ca atat merit :).
Divort
ContSters189893
In anul 1995 am cumparat un apartament fiind necasatorita , in anul 1998 m am casatorit , impreuna am facut unele imbunatatiri printre care am cumparat si o ... (vezi toată discuția)