avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata

Buna seara

Lucrez intr-o mare institutie bancara si astazi am fost chemata de catre sefi si m-au rugat sa imi dau demisia pe motivul crizei. In plus au spus ca imi ofera un salar in plus fata de cel din luna aceasta. Am spus ca eu nu plec decat daca se restructureaza postul si sunt trimisa in somaj. Nici nu vor sa auda asa ceva. Pana maine trebuie sa dau raspuns daca accept oferta lor sau nu. Daca nu vreau probabil ma vor sanataja in alt mod. Zile bune nu voi mai avea acolo. Ce pot sa fac? Cum pot beneficia de somaj? Intr-o saptamana implinesc un an de cand sunt angajata lor pe perioada nedeterminata.
Buna ziua, angajatorul poate modifica locul muncii dvs pentru o perioada de maxim 60 de zile, prin delegare.
Acestea sunt prevederile legale, Conform Codului Muncii
Art. 43.
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44.
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Daca magazinul unde dvs lucrati in prezent va fi inchis asta inseamna ca angajatorul isi restrange activitatea, postul dvs se desfiinteaza si dvs fie veti concediata ca urmare a restrangerii activitatii si veti beneficia de masuri active de combatere a somajului, indemnizatie de somaj (daca aveti stagiu 12 luni din ultimele 24) si mai aveti dreptul la minim un salar compensator. Instiintarea ca postul dvs se restructureaza trebuie sa o primiti in scris cu cel putin 20 de zile anterior, preavizul in astfel de cazuri fiind de 20 de zile.
Daca angajatorul va poate muta in alt punct de lucru, dvs trebuie sa va dati acordul nu va poate obliga nimeni sa faceti acest lucru.
buna ziua ,
Cred ca ar fi foarte bine sa=l asteptati sa faca primul pas, adica sa va trimita informarea . In cadrul acesteia vedeti ce variante va sunt propuse , apoi tineti cont de recomandarile scrise de colegele mele .
Delegare nu cred ca va fi , avand in vedere ca se restrange activitatea , dar o concediere cu 65 cred ca veti obtine in astfel de conditii.
andreea
raluca88 a scris:

intrebarea mea este daca au voie sa ma trimita sa lucrez in alt oras in cadrul aceleasi firme daca eu nu sunt de acord.
va multumesc!

HRS: Asta intreba userul, asta i-am raspuns
sincer...preferam sa primesc salarii/ salariu compensatoriu si sa ma concedieze decat sa ma mute in alt magazin. Insa seful meu direct a spus ca nu se poate pentru ca asta ar insemna o cheltuiala in plus pentru ei si nu sunt dispusi sa faca asa ceva, prin urmare o sa ma mute in alt magazin. Lucrez de 10 luni, si este primul meu loc de munca...deci nu o sa beneficiez de somaj. Insa e neplacut sa fii "dus de nas" doar pentru ca nu esti informat cu privire la drepturile tale ca si angajat. iar despre informarea scrisa...nu cred ca o sa existe asa ceva :). magazinul se va inchide pe 31 mai. Oricum...se pare ca nu se obosesc sa faca lucrurile asa cum trebuie.
Va multumesc mult pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Mai au angajatorii mijloace sa foloseasca art. 61 litera d) din codul muncii? PaulaAcsinte PaulaAcsinte Teoretic, articolul 61 litera d) din Codul Muncii permite in prezent Angajatorului sa dispuna concedierea Angajatului…..”in cazul in care acesta ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor-urgent eujad eujad o salariata care nua vrut sa plece din societate tb data afara pe necorespundere.S-a facut decizie de testare ( 15 zile ), ieri a dat testul, nu a trecut , ... (vezi toată discuția)
Concediere vasileid vasileid buna ziua, se poate ca dupa mai mult de 1 an de concediu medical, la revenirea la locul de munca sa fi testat in plan profesional si sa fi demis pe motive de ... (vezi toată discuția)