avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul fostului sot asupra bunurilor celuilalt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul fostului sot asupra bunurilor celuilalt

Buna ziua,
In timpul casatoriei, am achizitionat un imobil pe numele meu, fara insa ca sotul meu sa stie acest lucru. Doresc sa stiu daca, in urma unui divort, sotul va putea sa aiba pretentii de orice fel la acest bun?
multumesc pt. sfat
Vi l-a cumparat dv. sau l-a cumparat pentru el pe numele dv.?
Daca nu v-a donat imobilul specificand expres ca este numai al dvs., atunci intra in categoria bunurilor dobandite in timpul casatoriei si va intra in masa partajabila. Nu incercati alte tertipuri intrucat puteti usor aluneca in penal, mai ales daca divortati si relatiile dintre ex-sot si dvs. vor fi tensionate....
Nu e vorba de tertipuri, sotul poate afla sau nu, imobilul poate ramane in patrimoniul doamnei sau nu, sumele se prescriu...
Ar trebui insa mai multe date ca sa apreciem masura in care se poate obtine ce doriti; si nu stim ce doriti exact.
Sunteti confuza, vi l-a cumparat dar vreti sa apara ca o donatie. Fiind un bun dobandit in timpul casatoriei,este un bun comun si veti fi legata permanent de sot chiar daca el nu are pentru moment cunostinta de existenta acestui apartament. Dorind sa-l instrainati,va trebui sa aveti si acceptul lui. Inclusiv mostenitorii dvs. vor fi legati de acceptul sotului pentru iesirea din indiviziune.. Fiind un cadou,fara stiinta sotului( mai rar asa cadouri !!!) va poate incrimina la un eventual divort. Este imperios necesar sa consultati un avocat.

Alte discuții în legătură

Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)
Pretentii divort amiabil, dupa 1 an de zile puzuzu puzuzu Buna ziua/seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire. Acum 1 an am divortat de fosta sotie, in mod amiabil. PE GURA am stabilit ca nu vrea ... (vezi toată discuția)