avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate obligatoriu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate obligatoriu?

O angajata insarcinata vine la lucru pana in ultima zi, incepand cu data in care naste isi cere concediu fara plata pana la implinirea celor 42 zile de lauzie, naste la o clinica privata si nu aduce certificat medical. Dupa cele 42 de zile va putea cere concediu pentru cresterea copilului? Cum o va afecta perioada de concediu fara plata? Va rog o parere daca se poate proceda astfel? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirela2000 , utilizator 19:55, 25 Iulie 2018
Buna ziua,
Am o situatie mai speciala: angajata a nascut pe 25.05.2018, cele 42 zile de lauzie se implinesc pe 05.07.2018, ea a adus concediu de lauzie pentru 25.05-31.05 initial si apoi a mai adus un concediu tot cu cod 08 "in continuare" dar pt perioada 1-31 iunie, pentru ca nu a mers la timp si medicul nu a mai putut sa ii dea pe iunie. Este incadrata cu 2 ore si salariul minim, deci interesul ei este sa intre cat mai repede in CIC (indeplineste conditiile), insa nu stiu cum sa procedez nici cu Revisalul. Sa ii las medicalul doar pe mai si sa o bag in fara plata 01.06-05.07? iar 06.07-31.07 sa obtina venituri, urmand sa ii suspend contractul pt cic cu 01.08? este ok asa? sau trebuie sa o bag in fara plata pe toata perioada, pana la 01.08 cand vrea sa intre in cic. Are voie sa obtina venituri dupa lauzie si sa intre cand vrea ea in cic? As ignora medicalul "in continuare" 01.07-31.07 pentru ca nu cred ca il voi putea introduce in program ca medical in continuare, daca are o luna de intrerupere.
Multumesc pentru orice sfat
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
mirela2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil delfinut delfinut buna ziua, imi cer scuze daca s-a mai raspuns la aceasta problema insa as vrea un raspuns cat mai actual. Astfel: - partenera mea va naste la inceputul lunii ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mame timis2014 timis2014 Buna ziua. Sunt mama singura, cu profesiune liberala PFA care nu a fost in concediu pre sau post maternal (nu am contractat cu casa de asigurari decat ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil acordat tatalui mihailccc mihailccc Buna ziua, Am o nelamurire referitor la acest concediu si anume dupa nasterea copilului in cit timp se pot depune actele pentru obtinerea concediului in ... (vezi toată discuția)