Buna ziua.
Luna acesta pe 20 se termina perioada in care am stat inCCC, iar firma la care am lucrat a dat faliment si trebuie sa ma bage in somaj,dar eu la aceasta firma am lucrat doar 7 luni inainte sa intru in CCC, intrebarea mea este daca trebuie sa iau adeverinta de venit si de la firma la care am lucrat anterior firma care a dat faliment .Si daca da de unde pot sa fac rost de salarii si adeverinta de vechime daca nu mai pot luat legatura cu nimeni de la firma respectiva.Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc anticipat.
Mergeti la lichidatorul societatii unde ati lucrat si vedeti daca va poate elibera acea adeverinta necesara pentru somaj.
Arhivele nationale nu va pot ajuta decat daca fostul dvs angajator a fost institutii de stat. Societatile din sectorul privat nu prea au dus arhiva la Directile Judetene ale acesteia si, prin urmare, nu au cum sa va ajute.
Multumesc de sfat.Fostul angajator ma duce cu vorba de pe o zi pe alta si acum nu mai raspunde la telefon din acest motiv am nevoie si de o alta solutie pentru ca timpul trece si o sa am nevoie sa depun dosarul.
Nu prea inteleg. Mai exista sau nu fostul angajator ?
Daca da, aunci va trebui sa solicitati adeverinta de la acesta. Mijloace legale ; actiunea in instanta si/sau sesizarea AJOFM-ului pentru refuzul de a va elibera adeverinta respectiva.
Daca nu, atunci va trebui sa va adresati lichidatorului.
Da angajatorul exista ,dar ma duce cu zaharelul ca nu gaseste calc. Cu datele ca nu stie unde este arhiva ca nu are cine sa umble in calc ca ma ajuta cu adev dars a mai astept
Eu as promova, in locul dvs, o actiune in instanta. Intr-adevar, este de durata , dar cu ajutorul instantei se poate obtine si daune pentru acest refuz.