avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce masuri pot lua impotriva fiului de 21 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce masuri pot lua impotriva fiului de 21 ani?

Buna seara,
Fiul meu de 21 de ani cu care locuiesc, (sunt divortata de 19 ani), se poarta foarte urat cu mine. Nu contribuie la cheltuielile casei si nici la curatenia acesteia.
A fost student, dar nu s-a dus la cursuri si a fost exmatriculat. Acum lucreaza, dar tot timpul se invoieste (este platit la ora) si casa pentru el este ca un hotel. Vine si se aseaza la calculator si se joaca sau sta pe messenger pana dimineata la ora 2 sau 3.
Eu fac tot ce trebuie ca sa fie bine (spalat, calcat, curatenie, achitare facturi, etc.) Am si eu servici si din salariul meu incerc sa achit tot, dar nu ajung banii.
Din pacate de la el am numai cuvinte jignitoare, insulte pe care le aud atunci cand ma revolt si-l iau la intrebari despre ce face cu viitorul lui, cu sanatatea lui, sau cu salariul.
Am incercat sa-i caut camera cu chirie, sau sa incerce cu credit sa-si achizitioneze o garsoniera. Bineanteles si cu ajutorul financiar al meu. Dar nu este de acord.
As vrea sa se mute si sa-si vada de viata lui asa cum vrea, dar el imi spune ca asteapta sa mor, ca sa ramana el in casa.
Pot schimba incuietoarea la usa si sa-l scot de la intretinere, asa pur si simplu?
Nu stiu daca este legal.
Ce altceva as putea face?
Din pacate, nu are cine sa intervina in comportamentul lui, iar discutiile noastre (adevarate scandaluri), devin din ce in ce mai urate.
Ajutatima cu un sfat bun, va rog, pentru ca sunt disperata. Nu mai dorm nu mai am randament la servici si am si probleme de sanatate.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Kamelia Ki , utilizator 12:15, 19 Iulie 2013
Evacuarea dureaza mult, dar taxa de timbru e mica, 100 de lei.
Daca e agresiv, atunci un ordin de protectie cu evacuare ar fi mai rapid, muuuuult mai rapid.
Parerea mea e ca il protejati prea mult, sa ii cautati chirie, sa ii calcati... e adult, sa se descurce!
O discutie de restabilire a autoritatii dv. ar putea merge, poate in prezenta unui tert sau nu. Cat sa plateasca pentru masa, pentru casa, pentru servicii daca le vrea. Cat il costa sa plece...
Ambele variante l-ar ajuta sa dea cu capul de pragul de sus, dar fara sa-i cautati dv. chirie!

Din pacate, fiul dv. are probleme cu autoritatea, lucru destul de intalnit in cazurile copiilor fara o figura paterna. :( Nu ii gasesc scuze, dar reactia lui, chiar daca nepotrivita, e in limitele normalului.
Nu lasati, totusi, starea asta de lucruri sa dureze; e momentul sa il invatati despre autoritate, e spre binele lui, va face un pas inainte. Nu cedati la rugaminti, ca nu il mai invatati nimic.
Succes, reveniti.
Buna ziua,
Multumesc inca o data tuturor celor care imi dati sfaturi.
El nu este inca, agresiv, decat verbal, dar nu stiu ce poate urma dupa lipsa de respect pe care o are vis-a-vis de mine. As vrea totusi sa fac demersurile necesare pentru evacuare, legal.
Pentru acest lucru trebuie sa aduc si dovezi? Martori?
Eu pur si simplu am vrut sa pun o yala noua si sa nu-l mai las sa intre, asta dupa ce l-as fi atentionat despre hotararea mea.
L-am tot protejat pana acum pentru ca intotdeauna parintii iarta, dar deja este prea multa obraznicie si lipsa de respect. Orice as face pentru el, considera ca nu este destul.
Deci imi trebuie un avocat care sa-mi redacteze actiunea si s-o depun la judecatorie si pentru acest lucru inca o data va intreb daca imi trebuiesc dovezi?
Multumesc mult!
Orice actiune se probeaza- inscrisuri, interogatoriul paratului, martori ( care sa nu fie rude sau afini pana la gradul trei inclusiv ).
Doamna, pentru redactare zic eu ca v-ar trebui, dar depinde de dv.
In cazul dv., doar inscrisuri ajung.
Ar mai fi medierea de facut, macar informarea si chemarea lui la informare.
Pana atunci ii puteti spune ca e datoria lui legala sa trateze cu respect pe parintii sai; scrie la lege, art. 485 Cod civil.
Si stabiliti limitele conlocuirii pana la evacuare: plati, chirie etc.

Chiar daca va curge ceva timp pana la prezentarea in instanta, dupa aceea sansele sunt mari sa definitivati repede procesul.
Buna ziua,
Este complicat cu dovezile. Toate insultele, obrazniciile si mitocaniile pe care mi le adreseaza fiul meu, sunt verbale, direct si fara martori. Poate doar vecinii sa auda tonurile foarte ridicate.
Mi-a si spus, de altfel, ca de fata cu altii o sa se poarte intotdeauna impecabil cu mine ca sa nu ma creada nimeni, daca indraznesc sa ma plang de comportamentul lui.
Speram sa fie mai simplu.
Oricum va multumesc...

Alte discuții în legătură

Situatie delicata cu un copil andrapopa andrapopa buna seara!problema mea este urmatoarea:sunt casatorita si am un baietel de doi anisori.familia din partea sotului meu iubeste mult acest copilas ,insa nu sunt ... (vezi toată discuția)
Insulte primite de la propriul fiu dovleacmihaela dovleacmihaela buna dimineata . va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema- am un fiu de 24 de ani care nu doreste sa participe cu nimic la datoriile casei (lumina , ... (vezi toată discuția)
Probleme cu copilul unui vecin peterlaurentiu peterlaurentiu de ceva vreme am probleme cu un vecin, copilul lui nu imi lasa copilul in pace si il injura se ia de el când ma duc sa vorbesc cu el nu se rezolva nimic,si ... (vezi toată discuția)