avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce masuri pot lua impotriva fiului de 21 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce masuri pot lua impotriva fiului de 21 ani?

Buna seara,
Fiul meu de 21 de ani cu care locuiesc, (sunt divortata de 19 ani), se poarta foarte urat cu mine. Nu contribuie la cheltuielile casei si nici la curatenia acesteia.
A fost student, dar nu s-a dus la cursuri si a fost exmatriculat. Acum lucreaza, dar tot timpul se invoieste (este platit la ora) si casa pentru el este ca un hotel. Vine si se aseaza la calculator si se joaca sau sta pe messenger pana dimineata la ora 2 sau 3.
Eu fac tot ce trebuie ca sa fie bine (spalat, calcat, curatenie, achitare facturi, etc.) Am si eu servici si din salariul meu incerc sa achit tot, dar nu ajung banii.
Din pacate de la el am numai cuvinte jignitoare, insulte pe care le aud atunci cand ma revolt si-l iau la intrebari despre ce face cu viitorul lui, cu sanatatea lui, sau cu salariul.
Am incercat sa-i caut camera cu chirie, sau sa incerce cu credit sa-si achizitioneze o garsoniera. Bineanteles si cu ajutorul financiar al meu. Dar nu este de acord.
As vrea sa se mute si sa-si vada de viata lui asa cum vrea, dar el imi spune ca asteapta sa mor, ca sa ramana el in casa.
Pot schimba incuietoarea la usa si sa-l scot de la intretinere, asa pur si simplu?
Nu stiu daca este legal.
Ce altceva as putea face?
Din pacate, nu are cine sa intervina in comportamentul lui, iar discutiile noastre (adevarate scandaluri), devin din ce in ce mai urate.
Ajutatima cu un sfat bun, va rog, pentru ca sunt disperata. Nu mai dorm nu mai am randament la servici si am si probleme de sanatate.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Kamelia Ki , utilizator 12:15, 19 Iulie 2013
Sunteti foarte suparata pe el; daca si lui ii spuneti ce ne spuneti noua, elenazan poate avea dreptate. Daca sunteti vesnic nemultumita, asa e si el. E modelul, il urmeaza.

Cat despre ca a plecat la 22:30 seara, sincer, are 21 de ani, e matur, nu ar trebui sa va dea raportul, mai ales ca aveti o situatie tensionata.
Sigur, ar fi placut sa va spuna unde merge, dar trebuie sa aiba si el o independenta la varsta asta.

Nu stiu, poate o consiliere psihologica v-ar ajuta mai mult decat caile legale. Desi poate e o cale buna spre responsabilizare sa stabiliti niste limite ale intretinerii, fie ea in natura, fie in bani.
Munca nu, scoala nu, respect fata de parinte nu...nu prea ai in ce sa gasesti multumire ca parinte.
De cand se poarta asa ? Poate fi pasager acest comportament sau se poate agrava.
As fi mai dura.. n-o fi el copt la minte, dar nici copil mic nu e sa ii treceti cu vedere iesirile.
Cum a zis d-na Romascanu, taiati-l de la portia de mancare, net, spalat , calcat si vedeti cum e. Nu merge si lucrurile se inrautatesc, strangeti dovezi ca e violent si cereti evacuarea lui in instanta. Cel mai puternic motiv pt a cere evacuarea, e ca sunteti unic proprietar ( sunteti ? ), iar dansul e tolerat. Daca isi va continua studiile, ii datorati intretinere pana la 26 de ani.
Buna ziua,
Toata lumea are dreptate!
Asa este, are 21 de ani si are nevoie de independenta, I-am acordat-o de cate ori a fost ocazia, dar ca parinte as vrea sa stiu de "unde" sa-l iau in caz ca se intampla ceva. Sa stiu macar cu cine s-a vazut ultima data (presupunand ca se intampla ceva f. grav). Cred ca orice parinte pune inainte si raul...in lumea asta unde se intampla atatea oribilitati...
Oricum este liniste in casa de cand nu mai vorbim. Eu nu-i mai fac nimic. Doar net-ul nu l-am intrerupt pt. ca il folosesc si eu, seara sau in week-end. Deocamdata mananca de la fast food si mai poarta hainele curate pe care le are. Dar in ritmul asta, banii o sa-i termine f. repede iar hainele la un moment dat se vor murdari, toate.
Sunt pregatita, ca atunci cand deschide gura si ma mai insulta, cuvintele lui sa devina proba in instanta.
Intrebarile mele sunt :
-daca este student ( trebuie sa-l intretin pana la 26 de ani, am inteles), dar el este la fel de obraznic si lipsit de respect, eu trebuie sa suport inca 5 ani aceast comportament?
-el are numai drepturi, obligatii vis-à-vis de mama lui nu are?
Inca o data va multumesc anticipat pt ca ma ajutati sa rezolv aceasta problema.
Daca isi va continua studiile, ii datorati intretinere pana la 26 de ani dar asta nu inseamna ca e musai sa-i si platiti.

Kamelia Ki a scris:

de la el am numai cuvinte jignitoare, insulte

Numai? Chiar asa? Intotdeauna? Foloseste vreodata si cuvinte frumoase?
Cand anume mai exact foloseste cuvintele jignitoare?

le aud atunci cand ma revolt si-l iau la intrebari despre ce face cu viitorul lui, cu sanatatea lui, sau cu salariul.

Din pacate, nu are cine sa intervina in comportamentul lui, iar discutiile noastre (adevarate scandaluri), devin din ce in ce mai urate.

Cine!? Cine e "cine"? La cine, mai specific, va referiti? Aveti in vedere o anume persoana care ar trebui (ar fi trebuit) sa intervina? Cine/ce o impiedica sa intervina?

sunt divortata de 19 ani

Exista si situatii in care fiul dvs. se comporata si discuta cu dvs. in alt fel/mod decat "din ce in ce mai urat"?

Kamelia Ki a scris:

de fata cu altii o sa se poarte intotdeauna impecabil cu mine

Kamelia Ki a scris:

Dupa vreo 4 saptamani de "liniste" a venit la mine spasit, ca n-o sa se mai poarte asa, ca o sa fie respectuos, etc. Dar dupa un timp a luat de la capat vechile obiceiuri.

Sa inteleg ca a existat un timp in care a fost si respectuos, nu numai jignitor?

Cine sunt, mai exact acesti altii? Va ganditi la o persoana/persoane anume? Ce este diferit in comportamentul dumneavoastra de fata cu acesti "altii"? Ce il ajuta pe fiul dvs. sa se poată purta impecabil cu dvs. când sunteţi in prezenta altora? Etc. Etc...

Va puteti imagina ziua in care executorul vine la usa dvs.pentru a-l scoate in strada pe fiul dvs? Continuati sa va imaginati si Incercati sa va priviti pe dvs. prin ochii acestor altii, fata de care comportamentul fiului dvs. a aparut ca...impecabil.

Cum e? Va simtiti ok?

Sunteti sigura? Daca da, atunci eu ca avocat va dau repede copilul afara din casa.

Observati insa ca eu am folosit cuvintele dvs. si am analizat in cheia mea de citire doar vreo doua din postarile dvs. Si din aceasta pricina, eu, ca om, am un dubiu ca ceea ce dvs. va doriti cu adevart cu adevarat NU este plecarea fara intoarcere a fiului dvs (si a copiilor lui inca nenascuti - ca efect viitor, dar inevitabil), ci cu totul alceva.

Daca aş continua cum am inceput ...as putea pune degetul pe rana.

Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Situatie delicata cu un copil andrapopa andrapopa buna seara!problema mea este urmatoarea:sunt casatorita si am un baietel de doi anisori.familia din partea sotului meu iubeste mult acest copilas ,insa nu sunt ... (vezi toată discuția)
Insulte primite de la propriul fiu dovleacmihaela dovleacmihaela buna dimineata . va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema- am un fiu de 24 de ani care nu doreste sa participe cu nimic la datoriile casei (lumina , ... (vezi toată discuția)
Probleme cu copilul unui vecin peterlaurentiu peterlaurentiu de ceva vreme am probleme cu un vecin, copilul lui nu imi lasa copilul in pace si il injura se ia de el când ma duc sa vorbesc cu el nu se rezolva nimic,si ... (vezi toată discuția)