avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte, administrator, cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte, administrator, cenzor

Probleme cu presedinte asociatie proprietari. Precizez.Fac parte dintr-o asociatie de proprietari din Bucuresti,sector3. 1.Presedintele,este asimilat ca functionar?Gasesc undeva aceasta precizare?Acelesi intrebari si pentru administrator. 2.Cenzorul nu face parte din asociatia de proprietari dar locuieste in bloc,cum poate fi retribuit. 3.Presedintele si administratorul, nu au mandate dar sunt retribuiti.Daca ,nu este legal cum se pot recupera banii primiti ilegal?Inclusiv primele pentru ,,tras mata de coada.Va multumesc.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare cu privire la cenzor?
Un cenzor al unei asociatii de proprietari ales prin Adunarea Generala poate sa tina si evidentele contabile ale asociatiei contra cost prin contractul de mandat?
Nu, pentru ca este un clar conflict de interese. Cum se spune, el joaca, el arbitreaza .... Nu se poate asta.
Cenzorul are menirea sa verifice ceea ce administratorul sau contabilul efectueaza.
Presedintele NU are mandat,din partea adunarii generale.Cand am spus cu nu este legal sa primeasca retributie,a replicat ca nu stie de asa ceva si ce ma bag eu.Cenzorul este total pe din afara.Cunoaste legea finantelor si tot ce tine de asociatii de proprietari zero barat.Au o gasca a lor care nu poate nimeni sa o sparga.Am propus cenzor din afara,nu se poate.Am propus de doua ori audit financiar.A ramas scris in P.V. al sedintei.Presedintele a demisionat luna trecuta.El se joaca de-a demisia.Ieri a fost o mascarada de adunare generala facuta prin convocator,nesemnat de cineva si nestampilat.L-au ales din nou presedinte.De aproape 40 de ani tot el.
Sa ne intelegem.
O persoana poate fi presedinte al asociatiei numai daca este ales de adunarea generala. Presedintele dumneavoastra, dupa cum spuneti, a demisionat..., din ce functie a demisionat?
Din aceea de presedinte, nu?
Cum a devenit presedinte? L-au ales proprietarii in adunarea generala.
Acum, dupa ce a demisionat, cine l-a ales din nou? Asa cum spuneti, l-au ales membrii asociatiei in adunarea generala.
Asa ca prima dv afirmatie ca
Presedintele NU are mandat,din partea adunarii generale
este falsa.
Poate ca dumneavoastra nu sunteti de acord cu acest presedinte, nu l-ati ales dumneavoastra dar l-au ales majoritatea celor care au participat la adunarea generala si asta este legal. Aceata adunare generala a dat mandat presedintelui sa-i reprezinte pentru o perioada de 1-4 ani.
Am vazu topicul acesta legat de asociatie si nu am vrut sa mai deschid inca unul pentru urmatoarea intrebare.
Am observat ca de 3 ... 4 luni, nu mai exista cenzor trecut pe lista de intretinere de la avizier. Stiu ca in urma cu 3...4 luni a fost adunare generala si s-a ales un presedinte si un administrator. Dar nu si un cenzor. Este normal?

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Contabil sau administrator la o asociatie de proprietari? Amalya29 Amalya29 Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un ... (vezi toată discuția)