avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte, administrator, cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte, administrator, cenzor

Probleme cu presedinte asociatie proprietari. Precizez.Fac parte dintr-o asociatie de proprietari din Bucuresti,sector3. 1.Presedintele,este asimilat ca functionar?Gasesc undeva aceasta precizare?Acelesi intrebari si pentru administrator. 2.Cenzorul nu face parte din asociatia de proprietari dar locuieste in bloc,cum poate fi retribuit. 3.Presedintele si administratorul, nu au mandate dar sunt retribuiti.Daca ,nu este legal cum se pot recupera banii primiti ilegal?Inclusiv primele pentru ,,tras mata de coada.Va multumesc.
Nu este normal DELOC.
Cereti lamuriri presedintelui sau administratorului.
Cenzorii pot fi alesi de AG si atunci fac parte din comisia de cenzori, iar daca nu se gaseste nimeni sa vrea sa se ocupe, atunci se poate angaja cu contract un cenzor extern.
Dar cenzor trebuie sa aveti, trebuie sa verifice lunar documentele asociatiei, sa-si asume listele....ca sa nu va treziti ca trebuie sa mai platiti "ce-ati mai platitara odata"....
Nu este normal nici ca adunarea generala sa aleaga "un presedinte si un administrator" asa cum se spune in mesaj.
Adunarea generala alege comitetul executiv format din presedinte si membrii comitetului. Administratorul nu are ce cauta in aceasta procedura, nu poate fi ales.
Tot adunarea generala alege si conzorii ori, asa cum s-a spus mai sus, comitetul, reprezentat de presedinte, angajeaza un cenzor din afara asociatiei.
Asta nu stiam ca nu se poate alege administrator in AG.
E bine de stiut. Am fost la AG cand s-au facut "alegerile" dar tot acelasi administrator a ramas. Doar presedintele s-a schimbat.
Faptul ca a ramas acelasi administrator nu inseamna ca a fost ales de adunarea generala. A ramas pentru ca era angajat si pentru ca administratorul respecta contractul de munca. Asa au ramas in functie si femeile de serviciu si instalatorul, fochistul, contabilul, casierul...
Noul presedinte si noii membri trebuie sa respecte clauzele contractului de munca ale administratorului, pot sa-l mentina in functie ori sa-l elibereze din functie respectand clauzele contractului si codul muncii.
Am inteles ce spuneti...
Dar din cate stiu de la un membru din comisie, administratorul nu are atestare de a fi administrator. Stiu ca ar trebui sa aiba niste cursuri pentru a putea fi administrator. In plus tot el este si contabil, si casier.

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Mandat remunerat florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu, in cazul unei asociatii de proprietari, cenzorii, presedintele si vicepresedintele asociatiei sunt obligati sa incheie ... (vezi toată discuția)