avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului din hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului din hotararea de divort

Buna ziua, intampin o probleba legata de programul de vizita, daca ma puteti ajuta cu o sugestie sau ce pasi sa urmez in ceea ce priveste nerespectarea programului de vizita. Copilul a fost dus la bunici pe perioada vacantei de vara fara sa fiu de acord. Stabilit fiind ca o luna copilul sa locuiasca cu mine (de abia asteptam sa vina vacanta). Mama copilului m-a anuntat ca pleaca la bunici "oricum". Am convingerea ca bunicii maternali cat si mama copilului fac totul sa o indeparteze de mine.
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 01:03, 12 Iulie 2013
Vorbim despre nerespectarea unei hotarari judecatoresti dle coleg.....in cadrul procesului au fost analizate intr-un fel sau altul toate aspectele pe care le-ati enumerat si judecatorul a decis.


Oare?
Cat a analizat judecatorul programul unui copil de 3 ani cand a dat program de "vacanta" zilnic de la 14 la 18? i-am spus ca la in acel interval, copilul doarme. Mi-a raspuns ca mi-a dat un motiv de recurs. Nici macar nu l-a interesat ca mai exista un alt program de relatii, neonorat, ca minorul nu-l cunoaste pe "tata" !
Cat a analizat judecatorul cand, la reclamatia mea ca tatal nu are un domiciliu unde sa duca copilul, a hotarat ca tatal poate duce copilul la "locatia din Romania aleasa de dansul"?
In posesia unei asemenea hotarari, acel tata care si-a gazduit copiii la fundul lacului inghetat a actionat perfect legal. si lacul este o locatie din Romania.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
Martonze, utilizator
Martonze, daca cititi cu atentie postul meu formularea a fost " au fost analizate intr-un fel sau altul"... nici eu nu sunt convins ca analiza facuta de instanta este cea mai buna. Din pacate asta se intampla cand parintii nu se inteleg si ajung la judecata.... al 3-lea decide. Si din relatarea Dvs reiese ca judecatorul a analizat circumstantele si a decis in functie de ce a crezut ca este mai bine pt copil. A decis bine sau a decis rau... greu de spus... cert este ca sentinta nemultumeste cel putin pe una din parti.
Pentru cazurile de genul asta parintii trebuie sa invete sa colaboreze... legiuitorul v-a pus la dispozitie un nou instrument, medierea... invatati sa il folositi. O sentinta data in urma unui acord de mediere va fi intotdeauna multumitoare pentru ambele parti, fiind bazata pe vointa acestora. Evitati pe viitor sa va puneti in situatia in care un al 3-lea este chemat sa decida pt Dvs si copilul Dvs.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Bojan I.M., Mediator
medierea e benefica.........ne lipseste educatia medierii. Intr-o societate in care ne-am obisnuit sa folosim legea pentru a pacali sau amana diverse solutii e destul de greu ca peste noapte medierea sa isi produca efectele despre care vorbiti. Mergeti la executor, exista si posibilitatea formularii unei plangeri penale, ar in final puteti solicita modificarea programului de vizita.
Mediatorul va poate ajuta sa negociati si sa ajungeti la un acord bazat pe vointa dvs., a celor doua parti. Este mai bine sa claditi o relatie de colaborare durabila decat sa stati la nesfarsit prin tribunale unde un judecator hotaraste in locul dvs.

Cred sincer ca puterea vointei comune a celor doi parinti este mult mai puternica decat o hotarare judecatoaresca si are sanse mult mai mari sa fie pusa in practica.
Nu este de mirare ca un judecator ia o asemenea decizie. Pentru el,copilul este un obiect al unei dispute ,o lupta intre parinti in care el,judecatorul ,este D-zeu.

Alte discuții în legătură

Cum as putea modifica un acord de mediere realizat in anul 2012? lucian2206 lucian2206 In anul 2012 a fost incheiat un acord de mediere pentru a divorta. S-a emis o hotarare judecatoreasca pe care fiecare parte trebuia sa o respecte, acest lucru ... (vezi toată discuția)
Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)
Drept vizitare minor d_dadi d_dadi va rog sa ma sfatuiti daca tatal printr-o hotarare ramasa definitiva care spune,,stabileste in favoarea paratului-reclamant un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)