avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. Posibilitati transmitere drept proprietate catre celalalt sot.

buna ziua! sotul detine de la parintii sai un apartament proprietate personala-are si 2 copii din prima casatorie,din a doua casatorie nu are copii si nici eu -a doua sotie-nu am copii.vrea sa vindem si sa cumparam o alta casa din banii proveniti pe apartament,in completare sa fac credit pe care o s al achitam impreuna -in principal din veniturile mele,deoarece el are de platiti inca pensie alimentara,propunand ca actele sa specifice pt fiecare dintre noi 50 de procente.cum procedam astfel incat mai tarziu copiii sai sa nu aiba pretentii la contributia mea?precizez ca la divort,copiii au primit un apart in bucuresti,masina si tot ce exista in apart in cauza-el considera ca si a facut "datoria"-plus ca le a platit o pensie mult mai mare decat hotarase instanta-pt care detine chitante.multumesc.veniturile mele sunt mult mai mari decat ale sale-de aceea considera ca e corect sa am drepturi la viitoarea casa.
Cel mai recent răspuns: 2femei , utilizator 16:25, 3 Ianuarie 2019
Rog traducere a ceea ce ati scris Maestre.... Eu mi s blonda! :)

Apropos de inlocuit... Cu banii obtinuti din vanzare pot face ce vreau adica pot sa I donez....
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator
da,vrem sa cumparam un bun comun-la care eu sa contribui cu o parte din bani iar el sa adauge banii de pe apartamentul sau.vreau sa stiu in ce conditii investesc eu si in ce masura investesc in viitor pentru copiii sai.
Daca doriti acest lucru, trebuie sa va lichidati regimul matrimonial apoi sa incheiati o conventie de seorataie de bunuri si veti cumoara apartamentul in cote parti conform investitiei , adica proportional cu banii dati. Asa cota parte de 1/2 din apartament sa zicem va apartine dvs iar la decesul domnului, desi nu stabilim noi ordinea inmormantarilor, casatoriti fiind mai aveti dreptul si la 1/4 din 1/2 din partea dansului, restul revenindu le copiilor .
multumesc pt raspuns.suntem de varste foarte apropiate-a nu se intelege ca doresc decesul sau inaintea mea....deoarece eu nu am copii-am dori sa infiem o fetita..pentru drepturile ulterioare ale acesteia imi iau masuri de precautie...in raport cu copiii sai legitimi pt care a muncit 21 de ani,le a asigurat mai multe decat isi poate permite un parinte si care nu vor sa munceasca,sa si termine studiile,asteptand doar sa culeaga roadele pe care legea le ofera prin gradul de rudenie..el isi doreste intai de toate acest lucru,eu sunt de acord sa investesc pt a locui in conditii mai bune,dar trebuie sa stiu de la inceput ce risc la batranete.
In primul rand toti copii firesti sau naturali , din afara casatoriei sau nu, au aceleasi drepturi la mostenirea parintilor lor.
Ca dvs vi se pare injust nu este relevant si legea este lege.
In al doilea rand eu zic sa fiti Mai rezervata in a judeca pentru ca si dvs veti deveni mama dupa cate am inteles si atunci veti intelege Mai mult situatia.
Sfaturi vi s au dat , cam tot ce era posibil in situatia dvs., urmand ca dvs sa le luati in considerare sau nu.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Convenția matrimonială eu si viitorul sot avem bunuri proprii, ... Unknown12345 Unknown12345 Convenția matrimonială Eu si viitorul sot avem bunuri proprii, unul prin credit ipotecar si altul prin act de vanzare cumparare intre el si ... (vezi toată discuția)
Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)