avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art 31(3)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art 31(3)

Buna ,

Prietena mea este in urmatoarea situatie : A fost concediata prin o notificarea conform art 31 alin 3 , dupa o modificare de functie , in perioada de proba . A mers la somaj si i-au spus ca notificarea care o are este buna dar trebuie sa fie mai detaliata adica sa spuna de ce a fost concediat desi dupa ce am citit in perioada de proba nu trebuie motiv . Asta e fraza de la sfarsitul notificari " Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 01.07.2013 va inceta contractul de munca in baza prevederilor art 31 alin 3 din Codul Muncii - Legea 53/2003 republicta , din initiativa angajatorului " . Intrebarea este ce ar trebui sa scrie mai mult pentru somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 13 Iulie 2013
1. O astfel de notificare eu fac in felul urmator:

S.C.___________________________
Nr._________ Data ______________

NOTIFICARE
Nr. ______ / ____________
privind incetarea contractului individual de munca

Dlui/Dnei ____________________________

Conform prevederilor art.31(3) din Legea nr. 53/2003, Codul muncii, reactualizata, va notificam incetarea contractului individual de munca nr._________ / ___________ incepand cu data de _______________ , din initiativa noastra.

ADMINISTRATOR,

Semnatura salariatului
si data de primire a notificarii

2. Este posibil ca angajatorul sa refuze sa faca alta notificare deoarece nu il obliga legea.

3. Cei care gresesc sunt cei de la Agentia de Somaj.
1. Pentru somaj, trebuie ca notificarea sa vina din partea angajatorului.

2. Potrivit Codului Muncii nu trebuie motivata aceasta notificare, insa asa cum am mai spus putea fi motivata.

3. Este posibil ca angajatorul sa refuze modificarea acelei notificari in sensul dorit de catre AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Notificare perioada de proba amas amas Buna ziua, am incetat un angajat in perioada de proba iar cei de la ajofm. imi cer motivul concret al incetarii ..!!!Ma ajuat cineva? Nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Demisie kenno18 kenno18 Buna ziua , In data de 29.11 am lucrat si incheiat un contract de munca,considerata zi de proba , iar conditiile sunt foarte proaste , vreau sa imi dau ... (vezi toată discuția)