avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate parinteasca in comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate parinteasca in comun

Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca avem custodie comuna asupra minorei
Dupa cum puteti observa din mesaje, nu exista intelegere, parintii nu s-au pus de acord pt a schimba locuinta copilului.

Neavand un program de vizitare prestabilit, nu sunteti lezat, prin decizia mamei de a se muta in alta localitate.


Nu trebuie sa aiba un program de vizitare pt a fi lezat, e lezat ca teoretic exercita autoriteatea parinteasca si practic, nici nu isi vede copilul.
Art. 497
(1) Daca afecteaza exercitiul autoritatii sau al unor drepturi parintesti, schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte.



Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Programul de vizitare va clarifica relatia tensionata existenta intre fostii soti, raportat la pastrarea legaturilor personale cu minorul.
revin cu precizari...conform hotararii de divort domiciliul minorei s-a stabilit la mama...iar referitor la intrebare am reusit sa aflu unde este copilul mergand la domiciliul fetitei insotit de un echipaj de politie ei stand de vorba cu fostul socru.....si ulterior cu ajutorul unui ofiter din cadrul compartimentului de urmariri al capitalei , care ca urmare a sesizarii facute de mine a reusit sa ia legatura cu fosta sotie. Pe mine ma interesa ce variante legale am ca sa pot combate acest fenomen pt k efectiv fosta sotie imi arata copilul cam cand are ea chef si in mod sistematic imi ingreuneaza sa am relatii cu minora...eu sunt intr-o situatie diperata pt ca efectiv am o relatie extraordinara cu fetita mea pt ca de la varsta de 3 ani ma ocup cam in proportie de 70 la suta de cresterea si educatia ei afacerile mele permintandu-mi sa am un program flexibil
Nu inteleg de ce legea este atat de permisiva in astfel de cazuri...nu stiu cum sunt alti tati dar eu chiar m-am ocupat si doresc sa ma ocup in continuare de puiul meu. Adica practic din momentul in care instanta a hotarat domiciliul la mama mie mi s-au taiat toate drepturile iar ea dispune cum doreste de copil si are acest comportament abuziv fata de mine. mai mentionez faptul ca am ajuns sa ii cumpar puiului un telefon mobil si o cartela sim pe care sfatuit de lucratorii de politie l-am inregistrat la ei ( adica seria telefonului si a cartelei sim). Acest telefon in prezent a disparut si este inchis. Concluzia mea este ca notiunea de custodie comuna nu se prea se aplica in practica...eu pot fi sicanat si privat de legaturile mele cu minora in orice moment fara ca asupra mamei sa existe vreun efect legal
Ati putea merge la politie chiar sa anuntati disparitia copilul de la domiciliu.
Mergeti si la DGASPC, poate primiti un sfat.
Va trebui sa cereti si in instanta sa aveti un program de vizita. Numai o hotarare in acest sens poate fi pusa in executare, apoi numai daca exista o astfel de hot, puteti face plangere pe art 307 cod penal.

editat: dupa ce am postat, am vazut primul dvs mesaj. Nu se mai justifica o plangere pt disparitie daca stiti de copil.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cedare custodie dumbadaniel dumbadaniel Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)
Copil minor. Nita Lacramioara Nita Lacramioara Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)