Sunt sef adj intr-un supermarket. Furturile din magazin sunt foarte mari deoarece sunt mari probleme cu asigurarea pazei . De curand sa descoperit ca lipsesc 4 notebook-uri. Conducerea ne ameninta ca daca nu platim paguba ne suspenda din functie si ne da in judecata pentru furt. Superiorii au plecat de la premisa ca noi sefii de mag le-am furat. Ne ameninta ca vom pleca din magain cu dosar penal si nu vom mai gasi de lucru in veci. Sefa de magazin este gravida in luna a 4-a si nu sa sfiit sa-i zica ca nu are nici un avantaj din asta si ca va naste in inchisoare.
Vreau sa stiu daca e corect cum procedeaza. Ce trebuie sa facem? Ne este foarte frica ca oricum vor scormoni si vor gasi motive sa ne dea afara . Dar si paguba depaseste posibilitatile noastre de plata. Oare un angajator are dreptul sa ne intimideze pana facem un pas gresit sa ne poata da afara? Noi angajatii nu avem nici o protectie? Apropo. Ceva foare important. Regulamentul de ordine interioara a fost adus la cunostinta noastra abia la 1 an jumate de la angajare. Contine foarte multe pagini si am fost obligati sa-l citim in timpul programului si sa-l semnam pe loc. Este foarte mult de munca la noi in magazin ca nu avem timp nici de pauza de masa. In concluzie toti angajatii am semnat fara sa-l citim.
Va rog sa-mi raspundeti pentru ca termenul limita pt care trebuie sa dam raspuns daca acoperim paguba sau vom fi suspendati este luni.
Si totusi ar exista o portita prin care sa ne acuze. Se stia ca produsele scumpe se vand din birou si nu de pe sala de vanzare. In momentul in care a aparut in promotie acest articol , colega care sa ocupat de aranjarea promotiei in acea saptamana a ignorat acest fapt si a lasat articolul intr-o masa pe sala de vanzare. Insa nici una din noi nu a primit nici un avertisment in privinta asta desi activitatea unui supervizor asta implica. Au trecut 2 luni de atunci si abia acum a fost descoperita lipsa. Cum luni este inventar si se stie ca va iesi prost datorita furturilor se cauta niste tapi ispasitori care sa fie trasi la raspundere. Din pacate spaima ramanerii fara loc de munca , cat si evitarea unui stres inutil ne va face sa le facem jocul.
Neglijenta in serviciu trebuie dovedita.
Hotii sunt hoti si sunt greu de prins.
Inventeaza tot felul de lucruri si sunt inaintea politiei.Voi practic nu aveti o pregatire care sa tina pasul cu ei.
Ar trebui sa va pregateasca hotii, ceea ce nu se va intampla niciodata.
Daca stiti ca sunteti nevinovati aveti dreptul de a apela la avocati.Daca sunteti vinovati presupun ca exista camere de luat vederi si nu o sa iesiti bine.
Voi decideti.
Nu recunosti nici un furt.
Nu admiti nici o datorie.
Nu semnezi nici un act de plata.
Nu semnezi nici un angajament de plata.
NU SEMNEZI ABSOLUT NIMIC. Nici macar acte care par inofensive.
Vezi ca toata convorbirea ta va fi inregistrata. Mai mult ca sigur.
...............................................................................
Asigurarea pazei este datoria societatii, nu a ta.
Daca fac plingere la Politie pentru furt, vor primi amenzi enorme pe legea 333.
Supravegherea cu mijloace video va da posibilitatea sa se descopere hotii daca exista.
Mai bine pleci de la magazin, decit sa platesti 5000 RON sau mai mult.
Am mai vazut cazuri din acestea in care s-au facut presiuni enorme asupra angajatilor, ca sa plateasca.
Si platesc ca prostii, desi nu au furat nimic, si nici nu stiu cine a furat.
Lucrez in magazin de cand sa deschis in brasov si am ajuns la concluzia ca nu functioneaza nici o camera de luat vederi. Anul trecut ne-am dat seama intr-o zi ca cu o seara inainte s-au furat 300 pachete de cafea. Am solicitat superiorilor sa analizeze camera de luat vederi de la intrarea in mag pe unde am presupus ca au iesit hotii si sa se tipareasca o poza cu ei ca sa ne ajute pe viitor. Pe noi si pe angajatii de la paza. A trecut 1 an si povestea sa facut uitata.
Calomnie
pacolina
Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot avea castig de cauza in care imi dau seful in judecata pt calomnie.Am lucrat cate 2 persoane pe schimb,s a furat din magazin ... (vezi toată discuția)