avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pt ca in supermarket hotii fura ca-n codru suntem ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pt ca in supermarket hotii fura ca-n codru suntem obligati sa platim sau angajatorul ne da afara

Sunt sef adj intr-un supermarket. Furturile din magazin sunt foarte mari deoarece sunt mari probleme cu asigurarea pazei . De curand sa descoperit ca lipsesc 4 notebook-uri. Conducerea ne ameninta ca daca nu platim paguba ne suspenda din functie si ne da in judecata pentru furt. Superiorii au plecat de la premisa ca noi sefii de mag le-am furat. Ne ameninta ca vom pleca din magain cu dosar penal si nu vom mai gasi de lucru in veci. Sefa de magazin este gravida in luna a 4-a si nu sa sfiit sa-i zica ca nu are nici un avantaj din asta si ca va naste in inchisoare.
Vreau sa stiu daca e corect cum procedeaza. Ce trebuie sa facem? Ne este foarte frica ca oricum vor scormoni si vor gasi motive sa ne dea afara . Dar si paguba depaseste posibilitatile noastre de plata. Oare un angajator are dreptul sa ne intimideze pana facem un pas gresit sa ne poata da afara? Noi angajatii nu avem nici o protectie? Apropo. Ceva foare important. Regulamentul de ordine interioara a fost adus la cunostinta noastra abia la 1 an jumate de la angajare. Contine foarte multe pagini si am fost obligati sa-l citim in timpul programului si sa-l semnam pe loc. Este foarte mult de munca la noi in magazin ca nu avem timp nici de pauza de masa. In concluzie toti angajatii am semnat fara sa-l citim.
Va rog sa-mi raspundeti pentru ca termenul limita pt care trebuie sa dam raspuns daca acoperim paguba sau vom fi suspendati este luni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
xmy_miha, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:00, 15 Martie 2009
Cand m-am angajat la acest magazin am fost foarte fericita pt ca face parte dintr-un mare concern german. Mi-am spus , "in sf lucrez pt nemti, corectitudine, seriozitate....". Visul meu sa spulberat in momentul in care o colega a fost suspendata timp de o luna. Dupa cercetari a fost gasita nevinovata. I sa platit salariul, despagubiri, a fost chemata inapoi la munca pt ca la sf programului sa fie obligata sa-si semneze demisia. Aceasta colega a fost vizata de unul din supervizori inca din momentul in care a fost angajata.S-au facut presiuni asupra ei din mai multe parti pana a clacat. Daca nu existau probleme de organizare se inventau. Intr-un supermarket e imposibil sa fie totul perfect deoarece si volumul de munca e infernal.Avand un astfel de exemplu suntem constienti ca mai devreme sau mai tarziu tot vom zbura indiferent daca platim sau nu. Adunand sfaturile d-voastra la un loc, pt care va multumesc din suflet, m-am decis sa nu platesc. Ma consider curata si cred ca nu are de ce sa-mi fie frica raportandu-ma direct la tot comportamentul meu la locul de munca pe care il consider irepresabil. Insa mi-e foarte frica. Neglijenta in serviciu e un lucru foarte grav care m-ar putea afecta pe viitor. Rastalmacind situatii ma gandesc ca pot fi acuzata.
Metoda pe care o descrieti e foarte veche in comertul mioritic.Chiar ma miram de ce nu protesteaza nimeni.
Cunosc cazuri, cu patroni de butic, in care acestia schimbau vanzatorii lunar pe metoda descrisa de dvs. Foloseau oamenii la munca, apoi, cand venea data de salariu ii scoteau de hoti si oamenii veneau cu bani de acasa si isi dadeau si demisia. In felul acesta nu aveau drept nici la ajutor de somaj. Nimeni nu intrece romanul la smecherie.
Acum, ce sa zic? Dumneavoastra sustineti ca ati semnat un Regulament fara sa il cititi.Este o mare gresala..cine stie cu cate aberatii ati fost de acord?!
mai departe.In cazul unui inventar raspunde persoana care are in gestiune marfurile.Aceasta da o nota explicativa in cazul unor lipsuri, si daca este vorba despre un furt pasul corect si legal este plangerea penala...care poate fi facuta de orice stie despre savarsirea infractiunii.cat priveste atitudinea dvs. in acest caz ,raspunsul domnului alberto curty este cel mai corect.
ideea e sa asteptati decizia conducerii...in urma inventarului se descopera lipsa...si-apoi se poate depune plangere penala sau sa se faca cercetare disciplinara....
clar nu semnati nimic...doar asteptati...momentul deciziei sefului...oricum nu va poate da afara pe motiv de furt...decat daca dovedeste chestia asta....singura chestie ce o poate face este plangerea penala...timp in care veti fi suspendatat...nevinovatia dumneavoastra ulterior va aduce despagubire inclusiv morala!!!
clar ca nu puteti plati pagube produse de altii sau din neatentia altora!!!
Eu cred ca se incearca intimidarea.
Mergeti cu avocat care sa ii ia la rost.
Dvs nu o sa spuneti nimic.Vorbeste doar avocatul.Dar sa ii ia tare.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea angajatorului, mi-a fost retinut salariul pe motivul lipsurilor din magazin buburuza 29 buburuza 29 Buna ziua, V-am relatat acum ceva timp problemele pe care le intampin in firma la care lucrez. .Pe scurt lucrez de un an jumatate in aceasta firma (comert ... (vezi toată discuția)
Angajat care are un dosar penal pe rol suciu_diana suciu_diana Buna ziua, s-a descoperit ca un angajat a furat un articol dintr-un magazin dotat cu camere. A fost chemata politia, prejudiciul recuperat de magazin ... (vezi toată discuția)
Calomnie pacolina pacolina Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot avea castig de cauza in care imi dau seful in judecata pt calomnie.Am lucrat cate 2 persoane pe schimb,s a furat din magazin ... (vezi toată discuția)