avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit pt o adeverinta eliberata de firma mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit pt o adeverinta eliberata de firma mea

Buna ziua,

Am ajuns in cercetari la politie in calitatea mea de administrator al unei firme care a eliberat o adeverinta de salariat unei persoane care a incercat sa ia un credit.Nu a luat acest credit,nu exista un prejudiciu.
Numele persoanelor trecute in adeverinta la conducerea firmei nu exista si nu au existat niciodata ca angajati ai firmei,ca de altfel nici persoana trecuta ca angajat in adeverinta.Adica fictiva.
Ulterior,aceasta persoana a reclamat-o la politie pe angajata bancii pe motiv ca ea i-ar fi facut rost de aceasta adeverinta,el nestiind de unde.
La cercetarile facute de politie au fost chemati ei doi si eu ca administrator al firmei.Le-am dat explicatii ca nu recunosc adeverinta,nici scrisul si ca actele firmei si stampila au lipsit din firma cateva zile,fiind furate si gasite ulterior,in acea perioada cand s-a eliberat adeverinta.Ni s-au luat probe de scris si acum am fost anuntata sa ma prezint la ofiterul de cercetare penala,avand calitatea de invinuit pt a mi se comunica parerea expertilor.Ceea ce ma duce cu gandul ca expertiza grafica nu imi este favorabila.De asemenea,mi s-a spus ca am dreptul sa ma prezint cu aparator.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens si ce poate urma ?

Completare la intrebarile anterioare: Pot fi acuzata de fals ca si administrator al firmei doar in baza acelei expertize grafice?Eu pot solicita o noua expertiza grafica la alt expert autorizat?Si asta se poate solicita la politie,parchet sau doar daca s-ar ajunge in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
Anish, utilizator
Problema aici e problema.
Nu va pot sfatui eu.Aveti avocat care sa decida cum sa procedati.
Daca nu recunoasteti nu se va aplica amenda administrativa.Asta cam asa ar fi.
Dar se poate intampla ca daca recunoasteti sa fiti trimisa in judecata.
Trebuie sa va consultati cu avocatul dvs.

In afara de expertiza mai exista si adeverinta.Deci, eu vad 2 probe in acuzare.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc
Din tot ceea ce ati scris pana acum am inteles ca nu aveti o vina - adica, nu ati scris adeverinta, nu ati semnat etc si nu ati cunoscut celelalte persoane decat cu ocazia anchetei.
Sa inteleg ca s-a constatat a fi scrisul dv? Nu ati scris adeverinta (ziceti) – atunci e o greseala... Fiind nevinovata ar fi absurd sa recunoasteti ceva ce n-ati facut numai pt a scapa de urmarirea penala... Veti fi amendata pt ceva ce nu ati facut si din momentul in care veti plati amenda veti fi considerata vinovata....
Fiind nevinovata (asa sustineti) e de presupus ca avocata sa va sfatuiasca sa nu recunoasteti o fapta penala de care sunteti straina.
Functionara bancii a declarat ca nu v-a cunoscut pana in momentul inceperii cercetarii?
Evident, daca nu recunoasteti e posibil sa fiti trimisa in judecata dar, nevinovata fiind, va veti putea apara mai bine... cred...
Functionara bancii nu a declarat ca ma cunoaste si nici cel care a reclamat-o pe ea.El a precizat ca adeverinta i-a dat-o ea iar el a semnat cererea de credit.Am vazut expertiza si s-a bazat doar pe fragmente de scris din acea adeverinta si declaratia mea,nemaiexistand alte inscrisuri luate in calcul.Nu cred ca mai exista alte probe atata timp cat nu mi s-au aratat.Avocata nu mi-a zis sa recunosc ceva,dar mi se pare f ciudat de ce cei doi nu sant inculpati in niciun fel,nici functionara bancii,nici el ca s-a folosit de un fals.Sau se asteapta declaratia mea?Sau se cauta un vinovat ca sa se inchida dosarul?Nici nu-mi vine sa mai dau vreo declaratie...
Nu e bine sa nu dati declaratie desi aveti acest drept potrivit legii.Nu cred ca e indicat sa uzati de dreptul la tacere.Din cele ce ziceti exista probe in acuzare.Ca atesta sau nu vinovatia dvs e alta problema.
Daca nu e scrisul dvs puteti cere contraexpertiza dar consultati-va cu avocatul mai inainte.
Daca contraexpertiza nu iese bine va complicati.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Reclamatie nci nci am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in ... (vezi toată discuția)
Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)