Am ajuns in cercetari la politie in calitatea mea de administrator al unei firme care a eliberat o adeverinta de salariat unei persoane care a incercat sa ia un credit.Nu a luat acest credit,nu exista un prejudiciu.
Numele persoanelor trecute in adeverinta la conducerea firmei nu exista si nu au existat niciodata ca angajati ai firmei,ca de altfel nici persoana trecuta ca angajat in adeverinta.Adica fictiva.
Ulterior,aceasta persoana a reclamat-o la politie pe angajata bancii pe motiv ca ea i-ar fi facut rost de aceasta adeverinta,el nestiind de unde.
La cercetarile facute de politie au fost chemati ei doi si eu ca administrator al firmei.Le-am dat explicatii ca nu recunosc adeverinta,nici scrisul si ca actele firmei si stampila au lipsit din firma cateva zile,fiind furate si gasite ulterior,in acea perioada cand s-a eliberat adeverinta.Ni s-au luat probe de scris si acum am fost anuntata sa ma prezint la ofiterul de cercetare penala,avand calitatea de invinuit pt a mi se comunica parerea expertilor.Ceea ce ma duce cu gandul ca expertiza grafica nu imi este favorabila.De asemenea,mi s-a spus ca am dreptul sa ma prezint cu aparator.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest sens si ce poate urma ?
Completare la intrebarile anterioare: Pot fi acuzata de fals ca si administrator al firmei doar in baza acelei expertize grafice?Eu pot solicita o noua expertiza grafica la alt expert autorizat?Si asta se poate solicita la politie,parchet sau doar daca s-ar ajunge in instanta?
In general, dosarul nu urmarire penala sau probele, daca vreti, nu se arata din motive de tactica judiciara.Nici legea nu obliga organul de ancheta sa va arate probele.
Strict procedural va aduce la cunostiinta invinuirea dar nu si probele in acuzare.
Si daca are probe si nu le arata,cum procedeaza?Cere declaratie punctual pe probele care le are?Sau daca nu recunosc nimic si nu dau declaratii,nestiind probele,cum ma apar?Ajunge dosarul la procuror asa?
Era sa inteleg gresit ce ati scris.
Folositi va rog ,,citeaza" - dreptunghiul albastru.
Nu e bine sa nu dati nicio declaratie.
Ceea ce declarati poate fi in favoarea dvs, dar poate fi folosit si impotriva dvs.
Dosarul va ajunge oricum la procuror.Acesta va aprecia probele de la dosar analizand si declaratia dvs.
De aceea, eu ziceam mai demult ca era bine sa mergeti insotita de avocat.Declaratia pe care ati dat-o poate sa fie buna sau nu, acum e tardiv sa discutam, dar cand e vorba de inscrisuri e foarte greu sa te aperi.
Cu martorii merge sa o mai invarti dar cu inscrisurile nu prea merge.Sunt martori muti.
La un moment dat se va face prezentarea materialului de urmarire penala.In acel moment procesual veti vedea dosarul.Veti putea propune si probe in aparare.
Daca retin bine era ceva si cu o expertiza grafologica.Aveti dreptul de a cere si o contraexpertiza.Daca se merita sau nu sa cereti dvs singura decideti intrucat nu aveti avocat.
Reclamatie
nci
am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere
cris_deo
Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)