Anish a scris:
Revin si spun ca am fost azi fara avocat la ofiterul care m-a chemat si inafara ca mi-a dat sa semnez procesul verbal de sducere la cunostinta ca sant invinuita de fals in inscrisuri sub semnatura privata nu mi-a aratat absolut nimic din dosar sub rezerva ca sapt viit voi veni cu avocatul.Mi-a completat si o citatie in acest sens.In faza aceasta a dosarului care se afla la ofiterul de cercetare penala,avocatul poate consulta dosarul sau afla si el abia cand va merge cu mine?Asta in cazul in care nu uziteaza de alte "intrari" si vede totusi dosarul.
Nu este cum s-a sustinut mai sus de domnul detectiv particular in ceea ce priveste aspectul referitor la studierea dosarului de catre aparator.
In general, dosarul nu urmarire penala sau probele, daca vreti, nu se arata din motive de tactica judiciara.Nici legea nu obliga organul de ancheta sa va arate probele.
Strict procedural va aduce la cunostiinta invinuirea dar nu si probele in acuzare.
Daca uziteaza de ,,intrari" asa cum spuneti poate vedea probele de la dosar.
Parerea mea este sa incercati sa va angajati suficient de istet care sa nu aiba nevoie sa vada probele si sa apeleze la ,,bunavointa" organului de ancheta.Nu de alta dar daca se are asa de bine cu anchetatorul e posibil ca cineva sa fie afectat.Si eu nu cred ca anchetatorul va fi afectat.
Un avocat istet si bun psiholog isi poate da seama ce probe ar putea avea si fara sa le vada.Nu e un caz in care sa existe interceptari ale convorbirilor telefonice si detalii mici care sa intoarca in mod invariabil situatia de fapt din dosar.
Daca nu recunoasteti fapta indiferent ca veti merge cu un avocat istet sau cu un avocat cu ,,intrari" sunt de parere ca nu va vedea dosarul.
Daca recunoasteti fapta, drept recunostiinta veti vedea dosarul si dvs si avocatul.Cat va ajuta acest lucru apreciati dvs singura.
Cam pe aici se invarte treaba si la stanga si la dreapta.
avocat Claudiu Lascoschi