avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj (angajatorul a radiat firma)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj (angajatorul a radiat firma)

buna ziua,
va rog din suflet sa imi spuneti cum pot intra in somaj, in conditiile in care firma unde am lucrat a fost radiata anul trecut.
eu am stat acasa timp de 4 ani, in concediul de crestere cate 2 ani pt cei doi copilasi ai mei iar pe 18 august fetita implineste 2 ani si se incheie CC2, asa ca mi-ar fi fost util sa intru in somaj cateva luni.
este posibil acest lucru? si cine imi va elibera actele necesare dosarului?
ca acel lichidator judiciar a spus ca el nu mai are drept de semnatura, pt ca nu mai exista firma.

va multumesc frumos!
va multumesc frumos pt raspunsuri si implicit pt ajutor!!! cat despre decizie, cand am fost la itm si am explicat toata situatia dupa care am solicitat acel extras din revisal, asa mi-a spus inspectorul itm, ca e singura posibilitate de a mi se inchide contractul de munca... eu sa fac cerere de reluare a activitatii si lichidatorul sa imi raspunda cu decizia; ambele avand ca data, urmatoarea zi dupa terminarea cocediului de crestere copil. si mie mi se pare ciudat, insa apoi am fost la somaj sa mai cer detalii referitor la dosar si la fel mi s-a raspuns, ca trebuie sa cer repunerea in plata si ei sa ma concedieze cu art 65 alin 1 dupa care sa depun dosarul cu aceste acte in original si copie. mai mult decat atat nu stiu ce sa spun :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata...in timp ce contractul de munca era suspendat pt crestere copil irina_83 irina_83 Buna seara!Revin dupa 2 ani cu o noua problema:...cand am intrat in concediu de crestere copil in urma cu 2 ani,firma a intrat in insolventa...ulterior in ... (vezi toată discuția)
De unde imi fac rost de actele pentru somaj daca firma s-a inchis in timp ce eu eram in concediu de maternitate? ioanamariab ioanamariab Buna ziua Sunt din jud Mures, am lucrat la o firma 3 ani, in iunie 2012 am intrat in concediu de maternitate. Firma la care am lucrat a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj din crestere copil 2? kamytza01 kamytza01 Buna seara, numele meu este Camelia si va rog sa ma ajutati intr-o problema. Pe 3 iulie 2009 am nascut un baietel si am fost in crestere copil 2 ani, apoi, pe ... (vezi toată discuția)