avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Despagubiri accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Despagubiri accident de munca

Stiu ca legea muncii prevede in caz de AM, indiferent de cine este vinovat, ca firma este obligata la plata unor salarii compensatorii pt victima cat si pt familie.

1 Se pot cumula aceste compensatii? ?(atat pt victima 3 salarii de incadrare + 3 salarii pt familie)

2 Cunosc faptul ca trebuie sa formulez o cerere scrisa catre firma. Cum o fac?

3 Aceasta cere trebuie sa o fac intr-un anumit termen?

va multumesc o seara buna
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 11:53, 7 August 2013
In urma incheierii cercetarii penale, se vor stabili responsabilitati in sarcina unor persoane si firme. Impotriva acestora va puteti indrepta cu proces civil.
Daca se va da NUP de catre procuror, puteti deschide actiune in instanta civila impotriva persoanelor, firmelor, mentionate cu responsabilitati contraventionale, in PV de cercetare a AM, refacut de catre ITM.
Personal, nu cred ca o instanta civila poate sa dispuna despagubiri platite de un magazioner, deoarece dvs. nu ati fost dotat cu EIP, decat in conditiile in care respectivul a avut un document scris emis de catre angajator (semnata de primire/ inregistrata la registratura, etc.) conform careia toti lucratorii din meseria/ activitatea desfasurata, eventual persoane nominalizate, etc. trebuie sa fie dotati obligatoriu cu anumite sortimente de EIP. Daca aceste conditii sunt indeplinite, magazionerul trebuie sa prezinte, pentru a iesi din culpa, fisa de magazie cu sortimentele de EIP nominalizate, distribuite si semnate de primire de catre lucrator.
da multumesc trebuie sa merg la avocat,dinsa mia recomandat sa mai am rabdare daca nu vor face ceva probabil vom cere extindeea urmariri penale avind in vedere ca declaratile magazionerului sint ,,contradictorii,, asa cum este notat si in PV ,iesirea lui din culpa va fi plingere impotriva firmei lui prin care sa arate procurorului ca nusi putea indeplini atributile pt acuza adusa findca firma lui nici macar nu a identificar riscul produceri accidentului ,dovezi ca a primit casca sau usa a fost prevazuta cu asa ceva nu are de unde mai nou si-au schimbat sediul .Citem NOUL COD PENAL in special art 1387 numai ca am nevoie de proces sa pot invoca acest articol si probabil avocatul ar trebuii sa stie caile ,eu ce pot face ,,Un memoriu,, catre procuror in care sa descriu situatia mea sociala si financiara cauzata de ivirea invaliditatii in urma accidentului respectiv.Curios care va fi ordinea solutionarii dosarelor ? eu am cerut ,,comasarea,, mi sa comunicat ca,,sa luat la cunostinta,, dar asta nu inseamna ca sa si dispus fara sa-mi fie comunicat,instintat etc,Mai cred ca in functie de acest detaliu trebuie sa analizez sursa despagubirii,stau sa aleg intre o ,,renta lunara,, sau o suma anume privind diferenta dintre PENSIE-SALARIUL AVUT pina la intrarea efectiva la ,,pensie normala,,daca o mai ajung ,nu-mi pot achita obligatile financiare la o anumita banca ,findca nu dispun de resurse financiare ,cind lucram aveam in jur de 40%din venit rata lunara ,acum am 40%venitul total din care mai trebuie sa si traiesc ,intrun an si ceva de cind sint la pensie am o restanta de vreo 1600 +dobinzile si mai nou ma ameninta cu executarea silita atunci eu ce sa fac? sa-mi fac dreptate singur nu prea cred ca de aia este JUSTITIE da nu se vede ,ea e doar formala ,,adevarul exista,, dreptatea este o iluzie,,
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
comerciantu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces la locul de munca ContSters254006 ContSters254006 Doresc să va descriu pe scurt problema mea. O persoană din familia mea a avut un accident mortal, în locul in care muncea, in timpul programului. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu 32 victime, caz musamalizat. Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa analizati speta de mai jos si va rog sa dati cu parerea, ce se poate face, daca se mai poate face ceva: Accidentul rutier a avut loc in ... (vezi toată discuția)