avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Despagubiri accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Despagubiri accident de munca

Stiu ca legea muncii prevede in caz de AM, indiferent de cine este vinovat, ca firma este obligata la plata unor salarii compensatorii pt victima cat si pt familie.

1 Se pot cumula aceste compensatii? ?(atat pt victima 3 salarii de incadrare + 3 salarii pt familie)

2 Cunosc faptul ca trebuie sa formulez o cerere scrisa catre firma. Cum o fac?

3 Aceasta cere trebuie sa o fac intr-un anumit termen?

va multumesc o seara buna
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 11:53, 7 August 2013
,da cred ca nu era obligatia lui ci a firmei la care lucra ,poate exagerez acum el trebuie sa dea firma lui in judecata si sa ceara ce? HARABABURA VOITA mai completez aici citeva lucruri deci :posibil ca in fisa de instruire care ramine la responsabilul de lucru dupa ce o semnezi sa fie trecut si acel art 10 din transportul international de marfuri,repet posibil dar nu cred mai repede au adaugat voit dupa accident ,au predat documentatia tot atunci au modificat fisa personala (crezind ca este originalul ) iar ITM a facut PV cu actele ce leau primit nefiind obligatia lor sa verifice daca este bun sau contrafacut .Repet daca cumva miau contrafacut si fisa personala din 2005 -2011 este ceva ce depaseste orce imaginatie si nu m-as mira findca fisele le-a distrus sau sustras cineva,dovada sta si insemnarile inspectorului care a refacut PV actual,undeva se specifica ca sau pierdut si sa cerut dublura aflata in ITM . Este ca-n filme numai ca am o acoperire si aici ,ma mira faptul ca procurorul de caz nu vrea sa ma cunoasca macar cred ca putea spune unui subordonat adul aici sa dea o declaratie sa zica ceva ,dar nimic ar trebui sa cer audienta eu la dinsu? cred ca nu-mi permite legea intrucit este inca ancheta.Curios ce o sa faca magazionerul?plingere impotriva firmei ca nu a dotat usa cu dispozitivul respectiv?daca nu face asta plateste oalele sparte el e logic,sa-i fac eu plingere lui pt lovire si punere a vieti in pericol nu pot ca nam inca probe ,daca sar face reconstituire las dovedi .Cred ca de fapt se urmareste cei 3 ani ca faptele sa se prescrie .Eu asist neputincios la toata MASCARADA asta e o tragicomedie iar postarile mele aici pe forum CRED SINT UNICE intrun fel sau altul poate voi incheia da nu stiu cind .Ori cum o sa fac o analiza a tot ce sa intimplat din 17/03/2011 poate scriu o carte sau un comentariu ,,hai sa mai glumim,, in final as mai avea ceva RECONSTITUIREA in cazul acesta va fi posibila vreodata? cine o propune ? avocatul meu sau procurorul?


Toate aspectele pe care le mentionati vor fi avute in vedere de catre procuror in timpul cercetarii penale. Daca exista scapari, puteti sa formulati in scris observatiile dvs., in atentia procurorului, inclusiv sa formulati intrebari la care sa raspunda firma/ persoanele invinuite.
Pentru autenticitatea unor documente, prezentate de catre firma, solicitati procurorului sa dispuna o expertiza grafologica.
Magazionerul nu poate fi nominalizat, ca persoana responsabila, in actul de cercetare al ITM, deoarece institutia nu stabileste responsabilitati penale, asa cum am mentionat si anterior. ITM stabileste, dupa caz, responsabilitati contraventionale, in sarcina angajatorului, respectiv a victimei.
Pentru reconstituire puteti cere procurorului sa aprobe efectuarea unui experiment judiciar, de catre un expert tehnic judiciar in specialitatea auto si unul in specialitatea protectia muncii, din care sa reiasa daca modul cum a fost descris ca s-a petrecut evenimentul este plauzibil. Pentru a se aproba asa ceva, ar trebui sa furnizati procurorului elemente concrete, nu presupuneri, eventual documente.
In functie de mersul anchetei, veti fi si dvs. convocat la parchet.
Aveti posibilitatea sa formualti in scris, periodic, adrese scrise cu confirmare de primire, in atentia prim-procuror, referitor la stadiul cercetarii in dosarul respectiv.
da am inteles,multumesc pt informatile precizate ,voi face cit de curind o cerere de urgentare a procedurilor motivind ca aspectele aratate de mine in plingerea impotriva procurorului pt redeschiderea anchetei au fost clarificate ,ba mai mult au aparut elemente care clarifica vinovatia sigur nu voi uita sa mentionez ca si de data aceasta sa incercat evitarea incadrari penale a firmelor facindul vinovat principal pe magazioner ,magazioner care nu a putut lua masurile de care este acuzat findca usa nu era dotata cu sistem de blocare,findca nu este logic sal invinovateasca pe el atita timp cit firma lui nu a dotat usa respectiva cu asa ceva ,el magazionerul are exact postura mea de anul trecut numai ca are avantajul ca in PV meu este specificat ca usa nu avea dispozitivul respectiv,nu stiu de ce dar mi se pare o gafa majora a celor de la itm facind aceasta gresala ,voi mai cere expertizarea documentelor care arata faptul ca instructajul meu a fost facut pe acel articol special,findca ma indoiesc de autenticitatea lui in final voi cere ca ma constitui parte civila cu toate partile implicate si gasite vinovate de producerea accidentului prin savirsirea de acte infractionale sau contraventionale.Probabil voi face din nou o adresa la itm bucuresti sa arat faptul ca nu a fost gasita vinovata infractional nici de data aceasta firma care trebuia sa asigure dispozitivul respectiv .dupa parerea mea vinovat principat firma magazionerului ,al doilea magazionerul pt neexecutarea la timp a unor manevre punind prin aceasta in primejdie securitatea celor din jurul lui ,firma mea ca sa folosit de acte contrafacute pt a justifica dotarea mea cu EIP si mai presupun ca a mai contrafacut fisa cu instructajul periodic ,fapt ce va fi greu de dovedit findca fisa respectiva a fost distrusa ,furata sau o tine cineva ascunsa crezind in acest fel nu se poate dovedi daca am semnat sau nu articolul acela special inventat tot de ei findca eu aveam vizita medicala anuala cu un anumit drept ,diferit cu mult de ceilalti soferi,,transport international de marfuri periculoase si agabaritice,,.Singurul din toti 16 . Se face o incadrare gresita ,numai ca au uitat ceva totusi ,ce nu acum probabil in scris procurorului sau voi uza de acest ceva doar in proces ,mai fac uni gafe pina la implinirea celor 3 ani cind se va prescrie ,daca se va prescrie
" ....... Probabil voi face din nou o adresa la itm bucuresti sa arat faptul ca nu a fost gasita vinovata infractional nici de data aceasta firma care trebuia sa asigure dispozitivul respectiv. ....."
Asa cum am precizat si anterior, ITM nu stabileste daca responsabilitatile retinute in sarcina angajatorului, se incadreaza ca infractiuni. Este sarcina legala, exclusiva, a parchetului/ instantei de judecata penala. ITM stabileste responsabilitati contraventionale si aplica amenzi contraventionale. Pentru incadrarea, dupa caz, a responsabilitatilor stabilite prin PV de cercetare a unui eveniment, ca infractiuni, ITM trimite dosarul la parchet.
tare greu sint de cap d-nule GIGIPOPA acum cred cam inteles.amindoua firmele au luat amenzile cele mai drastice din partea ITM ,neacordareEIP ,neluare masuri de prevenire ,necolaborare pentru a lua masuri ,totusi ma deranjeaza ca nu sa PROPUS de ITM in PV la litera ,,P,, CERCETAREA PENALA ,probabil datorita faptului ca la dosar au fisa aceea care are articolul cum ca am fost instruit sa port casca(cred ca este contrafacut inainte de al preda la itm) numai ca niciodata nu sa facut precizare verbala timp de 6 ani cum ca trebuie sa porti casca in anumite situati,cind intram in incinta unor santiere nu-mi permiteau accesul ,am patit de vreo doua trei ori leam adus la cunostinta mau indrumat sa astept afara pina ma descarca si sa iau masina si sa vin inapoi ,tot asa si in data accidentului daca stiau ca trebuia casca nu trebuiau sa-mi permita accesul,in fine asta e .DECI trebuie sa ma constitui parte civila nici nu mai stiu cu care dintre ei.
(1) În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii unei persoane, despăgubirea trebuie să cuprindă, în condiţiile Art. 1388 şi 1.389, după caz, echivalentul câştigului din muncă de care cel păgubit a fost lipsit sau pe care este împiedicat să îl dobândească, prin efectul pierderii sau reducerii capacităţii sale de muncă. În afară de aceasta, despăgubirea trebuie să acopere cheltuielile de îngrijire medicală şi, dacă va fi cazul, cheltuielile determinate de sporirea nevoilor de viaţă ale celui păgubit, precum şi orice alte prejudicii materiale.

nu mam gindit la ce suma niciodata trebuie findca altfel nici nare rost sa merg pe cale civila ,in doi ani am pierdut numai diferenta de la salariul avut -pensia care o am acuma in jur de 20-24 mi lei noi ,plus restantele la banca 2-3 mi cheltuieli cu pensionarea ,analize medicale ,cheltuieli pt acte la dosarul in cauza ,medicina legala iar pina la pensia normala as mai avea vreo 14 ani,buna treaba ..BUNA SEARA SI DUMNEAVOASTRA TUTUROR SANATATE

Alte discuții în legătură

Deces la locul de munca ContSters254006 ContSters254006 Doresc să va descriu pe scurt problema mea. O persoană din familia mea a avut un accident mortal, în locul in care muncea, in timpul programului. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu 32 victime, caz musamalizat. Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa analizati speta de mai jos si va rog sa dati cu parerea, ce se poate face, daca se mai poate face ceva: Accidentul rutier a avut loc in ... (vezi toată discuția)