avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Despagubiri accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Despagubiri accident de munca

Stiu ca legea muncii prevede in caz de AM, indiferent de cine este vinovat, ca firma este obligata la plata unor salarii compensatorii pt victima cat si pt familie.

1 Se pot cumula aceste compensatii? ?(atat pt victima 3 salarii de incadrare + 3 salarii pt familie)

2 Cunosc faptul ca trebuie sa formulez o cerere scrisa catre firma. Cum o fac?

3 Aceasta cere trebuie sa o fac intr-un anumit termen?

va multumesc o seara buna
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 11:53, 7 August 2013
raspunsuri adecvate veti gasi detailate la ,,directia accidente de munca si boli profesionale,,acolo este o doamna care sigur va va raspunde,repet nu faceti gresala sa asteptati sa vi se ofere anumite derepturi cautatile singuri sau consultati un avocat ,nu lasati timpul sa treaca multe din sanctiuni se prescriu dupa 6 luni,eram curios in urma accidentului sa deschis o ancheta a politiei?depinde foarte mult de ce scrie politia in raport findca in functie de concluzile lor veti putea inainta anumite demersuri
ancheta politiei abia a fost terminata, politistul predand dosarul catre parchet saptamana trecuta. Acum astept sa vad daca parchetul da IUP sau NUP.
de ce dispune politistul desemnat depinde restul ,indiferent de solutie aveti dreptul sa o contestati dar fiti pe faza sa nu cunva sa va trimita solutia in ultimul moment si sa nu mai aveti timp sa faceti contestatie ,timp de un an de zile daca nu urmati anumiti pasi nu veti putea ulterior contesta decizia politistului,mias permite sa fac o paranteza mie mia dat NUP in prima faza mi-au trimis decizia nup la 11luni si o saptamina desi politistul incheiase ancheta cu 8-9 luni inainte (de ce?)probabil sperind ca nu voi avea timp(3 saptamini) ,eu am facut contestatie impotriva deciziei procurorului si sa dispus redeschiderea anchetei mam mai chinuit un an si ceva si sa ajuns sa se constate ca toate motivele mele erau intemeiate. Ca sa se dispuna urmarire penala trebuie sa fi incalcat (firma)anumite art din legea 316 mai exact 37si 38.Dumneavoastra va puteti constitui PARTE CIVILA doar in anumite conditi mai exact ce a constatat politistul(vinovatia)Deci nu uitati incercati sa fiti la curent cu raportul politistului ,in functie de el se da o solutie de procuror daca da NUP trebuie contestatie termen 20 zile ,daca este IUP luativa un avocat si cereti ca va constituiti PARTE CIVILA .Firma risca o amenda daca nu a respectat niste reguli .In cazul meu initial am fost gasit vinovat si sanctionat de firma ,dupa contestatie sa intors roata firma a luat doua amenzi una de 10.000 si alta de 7.000 cealalta firma la fel una de 8.000 si alta de 7.000 ,amenzile leau luat de la ITM dar din pacate cica sau PRESCRIS 3 dintre ele art pt care au fost sanctionati? nedotarea cu EIP si inca ceva ramine de vazut daca cindva vor raspunde in fata legi pt restul ,eu sincer ma astept la orce sint pregatit si pentru alte institutii.Depinde de ce doriti depinde de starea d-voastra de sanatate ,de capacitate de munca ramasa in functie de acestea puteti formula pretentii La mine totul este in zadar sint terminat profesional ,financiar probleme cu o banca care din cauza vinovatiei nu ma despagubit desi aveam asigurare numa ca find vinovat de prod accidentului miau refuzat despagubirea acum am termen pina prin octombrie sa rezolv problemele cu banca pe cale judiciara .Curios ce va gasi d-nul Gigi de adaugat vizavi de postarea mea si mai ales cum va raspunde d-voastra O duminica placuta tuturor PS vizavi de indicatia d-voqastra d-nule Gigi nu este nevoie sa atentionez procurorul de caz are documentele la dosar iar acea firma va garantez ca va raspunde pt falsurile comise la fel si cel care mia sustras fisele din 2005-pina in 2011 sperind prin acesta ca nu voi putea dovedi recent am inaintat niste acte originale ale altor soferi care ca si mine nu erau inst sa poarte casca .Conditia este sa inceapa procesul nu vor scapa ,sint anumite fapte care nu se prescriu indiferent de cit se TERGIVESEAZA
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
comerciantu, utilizator
comerciantu a scris: "..... Curios ce va gasi d-nul Gigi de adaugat vizavi de postarea mea si mai ales cum va raspunde d-voastra. ..... ".
Intotdeauna am fost deschis la idei si comentarii, din partea oricarui utilizator. Daca dvs. v-am acordat mai multa atentie, se datoreaza faptului ca ati revenit de mai multe ori pe forum, decat multi alti utilizatori si nu in ultimul rand, am inteles care este nemultumirea dvs. si am incercat sa va ajut pe masura cunostintelor mele.
Daca nu veti sesiza in scris inspectia muncii, nu se vor lua masuri administrative (amenda contraventionala conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006, eventual retragerea autorizatiei firmei respective, conform prevederilor Normelor metodologice de aplicare a legii ssm, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare) impotriva firmei respective pentru cele mentionate de dvs. In sesizare, anexati si copii dupa documentele care precizati ca se regasesc la dosarul cauzei.
Raspunsul meu la prezenta discutie descisa de Corrina001, pana in prezent, este cel postat in data de 27.07.2013. Daca vor aparea aspecte noi, voi continua cu alte postari.
In acelasi timp, am incercat sa ma achit cat am putut de corect, de rolul de moderator, mentionat in regulamentul forum-ului.
Va doresc, ca in urma derularii procesului si a hotararii instantei de judecata, sa va regasiti linistea si sa fiti despagubit pentru suferinta si toate implicatiile legate de aceasta.
raspunsul dat de d-voastra astazi ma multumeste il caut de mult accidentul meu si combinatia in care am intrat fara voia mea mau ruinat complet plingere impotriva firmei respective nu voi face la itm ,pentru neregulile comise voi incerca sa le aduc raspundere in fata legi desi pierd lunar in jur de 800-900 lei nu mam gindit niciodata la bani,la o anumita suma asa cum ei mau ruinat tot asta voi incerca si eu iar dupa aceea voi uza de articolul in care legea spune ca vor raspunde patrimonial acum daca le cer bani imi vor da de la angajati mai tirziu isi vor vinde bunurile sa ma despagubeasca pe mine sau urmasi mei ,am restante la banca ,ma ameninta cu executare silita iar lor nu le pasa ,am fost vinovat nu mau despagubit cei de la asigurare ,tot ce am postat pe forum incepind din 2011 sub alt nume si pina in prezent SINT URMARILE ACCIDENTULUI urmarile procesului verbal incheiat atunci uzind de FALS si UZ DE FALS .D-voastra D-NULE GIGIPOPA in ultima jumatate de an mati corectat mai mereu dupa fiecare postare,eu aveam si am inca atitea nelamuriri incit amestec subiectele pur si simplu nu-mi dau seama cind fac acest lucru findca nu am mai trecut prin asa ceva .Asta este scuza mea.Va multumesc iar daca am gresit va rog iertatima Mai aveam in jur de 16-17 ani pina sa ma pensionez normal ,am ajuns INVALID ,am un copil la care nui mai pot asigura viitorul ce despagubiri sa le cer?bani nu mai au valuare pt mine,miam gasit adevarul,dreptatea nu stiu daca mi se va face .Problemele pe care am ma face sa regret ca nam murit atunci ,da fiecare isi duce crucea
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
comerciantu, utilizator

Alte discuții în legătură

Deces la locul de munca ContSters254006 ContSters254006 Doresc să va descriu pe scurt problema mea. O persoană din familia mea a avut un accident mortal, în locul in care muncea, in timpul programului. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu 32 victime, caz musamalizat. Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa analizati speta de mai jos si va rog sa dati cu parerea, ce se poate face, daca se mai poate face ceva: Accidentul rutier a avut loc in ... (vezi toată discuția)