comerciantu a scris:
,probabil datorita faptului ca la dosar au fisa aceea care are articolul cum ca am fost instruit sa port casca(cred ca este contrafacut inainte de al preda la itm)
Nu e o "fisa" este vorba de identificarea si evaluarea riscurilor de la locurile de munca din care a rezultat echipamentul de protectie individuala cu care tr dotati lucratorii societatii. Faptul ca au identificat riscul , l-au evaluat si au stabilit in urma acestei evaluari ca se impune dotarea dumneavoastra cu casca de protectie nu face de cat sa incrimineze (nici de cum sa o scuze) societatea pentru faptul ca nu a asigurat echipamentul de protectie. Conducerea societatii nu poate spune ca nu a stiut ca era necesara dotarea cu casca de protectie a lucratorilor in conditiile in care a avizat evaluarea riscurilor si lista de dotare cu EIP a lucratorilor din propria societate.
Se pare ca daca au completat evaluarea si lista de dotare cu EIP dupa producerea evenimentului (asa cum sustineti dumneavoastra) lucru acesta s-a intors impotriva lor in momentul cand nu au mai putut dovedi ca dotarea s-a facut efectiv.
Procurorul decide daca va declansa inceperea urmarii penale sau nu indiferent de ce a consemnat inspectorul in PV de cercetare la cap.p) "Propuneri de cercetare penala" dar dupa cum stiu la dumneavoastra vinovat de producerea evenimentului a fost gasit un alt lucrator care in cel mai rau caz daca nu scapa cel mult cu o amenda penala va primi in final o pedeapsa cu suspendare lucru prevazut si in legea 319/2006.
Art. 37. - (1) Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani
sau cu amenda.
(2) Daca fapta prevazuta la alin. (1) a produs consecinte deosebite, pedeapsa este inchisoarea de la un an la 3 ani
sau amenda.