Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
grilele au fost grele. urmeaza contestatia baremului. De exemplu:
Avocatul:
A:are obligatia sa verifice identitatea clientului...
B:are posibilitatea de a se retrage...cand suspecteaza spalarea de bani...
C:obligat sa actioneze exclusiv in obtinerea de avantaje pentru client.
Raspunsul corect este doar A. In Barem apare A si B( nu are posibilitatea, ci OBLIGATIA).
Alte intrebari au avut in barem ca raspuns 2 variante corecte, dintre care unul era incomplet. Astfel:
In cond legii, avocatul asigura asistenta si reprezentare in fata:
A:organelor administratiei publice, institutiilor si altor pers juridice...
B:instantelor judecatoresti, organelor de urmarire, autoritatilor... Deci ce alegem ? raspunsul corect si complet sau amandoua.
Au fost grile pe care le-am facut unde se admitea doar raspunsul complet ca varianta acceptata de autori, iar altele ca si cel de azi.
Ce parere aveti? Cautam grile in acest sens din carti pentru a face contestatie?
grilele nu au fost atat de grele pe cat au fost de PROST formulate.....exemplele lui juridiconline de mai sus sunt elocvente....au vrut sa le faca mai grele decat de obicei, dar nici chiar ca la inm...si a iesit un fas, ca nu intelegeai nimic la unele...cel putin la OEPA...penalul si procedura penala au fost usurele...voi cate puncte aveti? eu inca nu stiu ca mi-a luat cineva foaia cu grile si i-am zis sa nu se uite ca vreau sa vad eu :) dar e ft probabil sa pic...nu pot sa cred ca m-a tras in jos OEPA......
Grila nr. 1 de la G1, OEPA.
La varianta c), formularea este "abatere disciplinara", in loc de "abatere disciplinara grava".
Diferenta este mare, iar astfel de diferente inseamna de multe ori varianta gresita. In cazul acesta, varianta a fost acceptata. Voi face contestatie la aceasta grila.
1 Exercitiul profesiei de avocat:
C) de catre avocatul al carui drept de exercitare a profesiei a fost suspendat pe motiv de incompatibilitate, in perioada suspendarii, reprezinta abatere dlscipllnara si poate fi sanctionata numai cu excluderea din profesie
Ca argument, la o alta grila, nr. 8 pentru G1, tot OEPA, diferenta dintre abatere disciplinara simpla sau grava este folosita pentru alegerea variantelor corecte:
"8. Reprezinta o fapta de incalcare a normelor de concurenta profesionala, pe care Statutul profesiei o califica drept abatere disciplinara grava:"
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)