avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
mirei2012 a scris:

Zic eu prima...71 peste 10 la fiecare ...dar nu stiu de am trecut un rezultat...care nu e in calcul ...da imi anuleaza lucrarea #-o

Grilele n-au fost usoare...totusi se puteau face...dar alea cat lungi cat o zi de post mi-au mancat ficatii

Cand se pun rezultatele?

Felicitari pt. punctaj, mirei! Ce zici de anularea lucrarii, cum sa ti-o anuleze?:-/

Am rezolvat si eu grilele...la civil si proc civila mi s-au parut destul de dficile, dar nu ca alea de la inm. Penalul si proc. penala au fost usoare. Am gresit-o pe aia cu strainul aflat in legitima aparare...pai cum drecu, nu era vorba ca efectul legitimei aparari se extinde asupra participantilor....deci nu se mai analizeaza imputabilitatea...of of...grila aia trb anulata.
Sunt discutii aprinse in grupul de pe facebook pe tema contestatiilor.
[ link extern ] /

Puteti sa va spuneti parerea acolo.
nu mi s-au parut grele grilele dar nu era timp suficient sa le gandesti cum trebuie; am gasit cel putin 10 complet aiurite pe care le contest cu text din cod; vorbesc aici de cele pentru definitivi .... o alta anomalie si aici : grilele au fost aproape similare in conditiile in care stagiarii au avut mult mai putina materie de invatat; nici macar nu am mai verificat daca au fost conforme cu tematica .... maine de dimineata o sa ma uit si pe cele pentru stagiari, pentru o prietena; o sa postez ceea ce voi considera ca merita contestat, cu trimiterile de rigoare; la procedura civila a fost dezastru .....au facut subiectele pe genunchi

Zoia ai gasit ceva?

Zoya a scris:

nu mi s-au parut grele grilele dar nu era timp suficient sa le gandesti cum trebuie; am gasit cel putin 10 complet aiurite pe care le contest cu text din cod; vorbesc aici de cele pentru definitivi .... o alta anomalie si aici : grilele au fost aproape similare in conditiile in care stagiarii au avut mult mai putina materie de invatat; nici macar nu am mai verificat daca au fost conforme cu tematica .... maine de dimineata o sa ma uit si pe cele pentru stagiari, pentru o prietena; o sa postez ceea ce voi considera ca merita contestat, cu trimiterile de rigoare; la procedura civila a fost dezastru .....au facut subiectele pe genunchi

Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:

Zic eu prima...71 peste 10 la fiecare ...dar nu stiu de am trecut un rezultat...care nu e in calcul ...da imi anuleaza lucrarea #-o

Grilele n-au fost usoare...totusi se puteau face...dar alea cat lungi cat o zi de post mi-au mancat ficatii

Cand se pun rezultatele?

Felicitari pt. punctaj, mirei! Ce zici de anularea lucrarii, cum sa ti-o anuleze?:-/

Am rezolvat si eu grilele...la civil si proc civila mi s-au parut destul de dficile, dar nu ca alea de la inm. Penalul si proc. penala au fost usoare. Am gresit-o pe aia cu strainul aflat in legitima aparare...pai cum drecu, nu era vorba ca efectul legitimei aparari se extinde asupra participantilor....deci nu se mai analizeaza imputabilitatea...of of...grila aia trb anulata.

Si eu pe aceia pe acelasi considerent ...cum as da-o in examen le-am busit ca la INM am gandit-o ca la barou si invers :P

Spune regulamentul ca trebuie sa completezi toate grilele chiar daca nu stii raspunsul...aveai var 4 in care spune ”nu stiu”. Eu am lasat vreo 4 la sfarsit ca nu eram sigura si le mai bibileam...la una n-am pus rezultatul pe foaia mea dar cred totusi ca am notat-o pe cea de examen.

La proc pen am gresit multe...unele usoare din neatentie...si la proc civila...am mers bine la Oepa civil si penal....sper sa fie bine.

Probabil pe vineri sambata dau rezultatele...nu mai am rabdae sa citesc pe programul de concurs...nici nu stiu si nici nu caut sa vad prin care panarama de hotarare a UNBR-ului este...am o greata maxima :strambatura:

Nono grila 95 ...eu stiam naibii...competenta teritoriala poate fi invocata pana la inceperea cercetarii...termen de decadere...grila 1 intrebarea 95...da var de raspuns si b conflictul de competenta...dar nu mai avea cum ca deja audia martori...la drecu :-/
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)