avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Madalina28 a scris:

nu stiu cam cati bani ar putea costa meditatiile. Eu de 7 ani lucrez la un biroude avocatura si nu imi trebuie nicio meditatie ci doar studiu intens. Dar decat sa le dai lor banii mai bine iti iei carti si inveti individual. Cred ca numele profesorilor il putem afla de pe site-ul INPPA pentru ca acolo am vazut ca erau trecuti niste profi. Stiu ca directorul e Traian Briciu si chiar ar fi facut baremul dupa cartea sa insa nu stiu la ce materie. E suficient un simplu search pe google si aflam tot. Eu una m-am saturat de aceste capricii cu faimoasele lor carti. Nu am de gand sa mai dau milioane pe alte carti si altele iar la urma sa constat ca poate la anul baremele se fac dupa profesorii din Cluj sau Brasov sau naiba mai stie. In fond dreptul e acelasi, important e sa ai un tratat bun care sa cuprinda fiecare tema in mod complet.

Probabil ca meditatiile cu acesti profesori ar fi destul de costisitoare. Am auzit de la o colega care facea cu un profesor de la UniBuc de suma de 200 lei/sedinta. Nu stiu daca e adevarat. Totusi nu cred ca profesorii care elaboreaza subiectele pot fi abordati pt meditatii, chiar daca le-am cunoaste numele("integritate" etc. ) :D La procedura civila baremul a fost bazat pe tratatul de proc civ scris de Briciu, Boroi, Ciobanu(carte greu de urmarit, dar cu informatiile necesare). In ceea ce priveste subiectul de la Dr Civ(Leziunea), mentiunile din cartea lui Boroi de Civil General au fost omise cu desavarsire. :D

Succes tuturor celor care se pregatesc pt 2014!
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
georgedc, utilizator
Buna.
am susținut si eu examenul anul aceasta pentru prima data si am intrat.
Eu am invatat la drept penal atat partea generala cat si partea speciala din fisele de Udroiu. La partea generala intradevar nu au fost compatibile cu baremul prezentat insa la parea speciala mie mi s-au parut foarte bune fisele. Cuprind exact ceea ce trebuie sa sti si de asemenea cuprind si decizii importante. .Trebuie de asemenea sa cunoașteți RIL-urile.
La procedura penala Codul foarte bine+Fisele de Udroiu.
La drept civil dupa parerea mea daca sti codul foarte bine poti lua o nota foarte buna. Daca va uitati la barem la civil o sa vedeti ca de fapt sunt art. din cod. Pe langa cod am citit la dr. civil parte generala, dr.reale si succesiuni din Boroi, la contracte speciale Stanciulescu iar la obligatii Liviu Pop.
La procedura civila Codul de procedura+Boroi.
La OEPA doar din lege, statut si codul deontologic am invatat.
Sper sa va ajute informatiile.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
dya26, utilizator
la civil si eu tot din Boroi am invatat si uite ca am picat. la penal general am invatat din carte lui Gheorghe Ivan, o carte mai succinta si am luat cea mai mare nota fata de alte note pe care le-am avut la celelalte materii, respectiv 7,18. Nu trebuie sa cumperi tratate imense cu foarte multe informatii uneori inutile, ci e suficient sa ai acea schema in cap care sa bata cu baremul facut de ei. Important e sa atingi toate punctele care se cer cum a fost si in cazul leziunii. Eu daca am invatat strict din Boroi la civil pentru ca sincer in doua luni nu am avut timpul necesar sa consult si alte carti nu prea mi-a folosit.
Salut! Si, pana la urma tu ce carti recomanzi?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Sndionut, utilizator
In primul rand, felicitari!!!!Si, in continuare multumim pentru raspunsul acordat!Dar teste grila, ceva nu ai facut?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)