avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Madalina28 a scris:

Îţi mulţumesc frumos pentru toate sfaturile. Sincer mă ajută foarte mult. Momentan sunt debusolată pentru că nu ştiu la civil din ce cărţi să învăţ. M-am apucat să îmi fac propriul curs cu informaţii luate şi de pe site+uri juridice care explică foarte bine unele chestii.
La penal general ce îmi recomanzi pentru că eu am o carte de-a lui Gheorghe Ivan. La procedură penală învăţ în continuare de pe cartea profului meu Ion Poiană de la ULB Sibiu de la Ed. Hamangiu. Iar la procedură civilă cred că voi învăţa din noul cod de procedură civilă comentat şi adnotat de Boroi.



Uite eu aici vă pun cursurile după care am învățat: [ link extern ]

Sunt deci cursurile de ID la penal general (Florin Streteanu) si procedura penală (Gheorghiță Mateuț ), amândoi profesori recunoscuți. Despre Florin Streteanu știu că în unii ani a participat la redactarea grilelelor la penal.

Atenție aceste cursuri nu mai sunt actualizate de prin 2008-2009, dar nu există modificări majore (la procedură penală sunt ceva modificări minore aduse prin legea 2/2013, privind strămutarea și motivele de recurs).

Plus de asta, am pus în arhivă stenogramele (transcriptele) cursurilor de procedură civilă ale jud. Andreea Chiș (UBB Cluj). Sunt foarte bune, sunt din anul școlar 2012-2013 și tratează comparativ vechiul și noul cod de procedură civilă (mai ales că noul cod de procedură intrase deja în vigoare prin februarie).

Părerea mea este că nu contează dacă autorii vin de la Cluj sau București, diferențele nu sunt chiar atât de mari. Esențialul este la fel peste tot.

La civil, îți recomand să-ți compilezi un curs de pe site-ul legeaz.ro www.legeaz.net/dictionar-juridic/ Cauți acolo fiecare subiect în parte (așa cum apare în tematică) și găsești comentarii foarte interesante și complete pe Noul Cod civil. Eu așa mai căutam când nu înțelegeam ceva din cod.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
ratonu, utilizator
Tocmai asta voiam si eu sa aflu! Cine face subiectele!Cred ca ar fi un mare avantaj, daca tot inveti, sa inveti punctul de vedere al celui care face subiectele!
Madalina28 a scris:

nu stiu cam cati bani ar putea costa meditatiile. Eu de 7 ani lucrez la un biroude avocatura si nu imi trebuie nicio meditatie ci doar studiu intens. Dar decat sa le dai lor banii mai bine iti iei carti si inveti individual. Cred ca numele profesorilor il putem afla de pe site-ul INPPA pentru ca acolo am vazut ca erau trecuti niste profi. Stiu ca directorul e Traian Briciu si chiar ar fi facut baremul dupa cartea sa insa nu stiu la ce materie. E suficient un simplu search pe google si aflam tot. Eu una m-am saturat de aceste capricii cu faimoasele lor carti. Nu am de gand sa mai dau milioane pe alte carti si altele iar la urma sa constat ca poate la anul baremele se fac dupa profesorii din Cluj sau Brasov sau naiba mai stie. In fond dreptul e acelasi, important e sa ai un tratat bun care sa cuprinda fiecare tema in mod complet.


Din ceea ce am citit eu pe la OEPA in lege scrie ca avocatul nu are voie sa angajeze licentiati in drept. Asadar cum ai lucrat?
Am vazut si eu acel articol de lege. Pana in aceasta vara nu am avut aceasta calitate de licentiata in drept. Pe de alta parte mi se pare o mare prostie sa nu permita angajarea de licentiati in drept. Intr-un asemenea domeniu este bine ca avocatul sa aiba ca angajat un licentiat in drept tocmai pentru ca are cunostinte juridice.
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.. Daca sunt consilier juridic definitiv,(vechime 2 ani in acest domeniu) nu mai este nevoie sa sustin si testul grila, ci doar proba scrisa pentru avocati definitivi?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)