Madalina28 a scris:
Îţi mulţumesc frumos pentru toate sfaturile. Sincer mă ajută foarte mult. Momentan sunt debusolată pentru că nu ştiu la civil din ce cărţi să învăţ. M-am apucat să îmi fac propriul curs cu informaţii luate şi de pe site+uri juridice care explică foarte bine unele chestii.
La penal general ce îmi recomanzi pentru că eu am o carte de-a lui Gheorghe Ivan. La procedură penală învăţ în continuare de pe cartea profului meu Ion Poiană de la ULB Sibiu de la Ed. Hamangiu. Iar la procedură civilă cred că voi învăţa din noul cod de procedură civilă comentat şi adnotat de Boroi.
Uite eu aici vă pun cursurile după care am învățat:
[ link extern ]
Sunt deci cursurile de ID la penal general (Florin Streteanu) si procedura penală (Gheorghiță Mateuț ), amândoi profesori recunoscuți. Despre Florin Streteanu știu că în unii ani a participat la redactarea grilelelor la penal.
Atenție aceste cursuri nu mai sunt actualizate de prin 2008-2009, dar nu există modificări majore (la procedură penală sunt ceva modificări minore aduse prin legea 2/2013, privind strămutarea și motivele de recurs).
Plus de asta, am pus în arhivă stenogramele (transcriptele) cursurilor de procedură civilă ale jud. Andreea Chiș (UBB Cluj). Sunt foarte bune, sunt din anul școlar 2012-2013 și tratează comparativ vechiul și noul cod de procedură civilă (mai ales că noul cod de procedură intrase deja în vigoare prin februarie).
Părerea mea este că nu contează dacă autorii vin de la Cluj sau București, diferențele nu sunt chiar atât de mari. Esențialul este la fel peste tot.
La civil, îți recomand să-ți compilezi un curs de pe site-ul legeaz.ro www.legeaz.net/dictionar-juridic/ Cauți acolo fiecare subiect în parte (așa cum apare în tematică) și găsești comentarii foarte interesante și complete pe Noul Cod civil. Eu așa mai căutam când nu înțelegeam ceva din cod.