avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Buna tuturor!
Am urmarit discutiile voastre si ma bucur ca prin intermediul acestui forum reusim sa ne ajutam reciproc.
La anul intentionez sa sustin si eu examenul de admitere in Barou. Inca nu am reusit sa achizitionez cartile pentru toate materiile, doar cateva la Drept Civil, si anume Institutiile de drept civil conform NCC (Boroi si Stanciulescu, editia 2012) si Drepturile Reale conform NCC (aici am cumparat mai multe de la diversi autori), si anume: Cristian Jora (2012), Marilena Uliescu si Aurelian Gherghe (editia 2011 - s-ar putea sa fie cam depasita?), Dan Stefan Spanu (editia a doua 2012) si ultima de Adina Buciuman si MIhai David (2012 - este o carte de probleme practice, comentarii de text si grile).
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde ce parere aveti despre acesti autori deoarece vreau sa ma apuc deja sa invat si nu vreau sa pierd timpul pana achizitionez absolut toate cartile necesare.
La OEPA am cumparat de asemenea cartei dnei Ligia Catuna, iar la Drept Penal intentionez sa cumpar manualele dlui Mitrache pe care l-am avut si profesor si mai am o carte la partea speciala a dlui Tudorel Toader, dar este din 2011. La penal insa ramane de vazut ce anume se va cere pentru examen avand in vedere ca in februarie 2014 vor intra in vigoare NCP si NCPP. Parerea mea este ca nu va fi cuprinsa toata materia din noile coduri, ci doar anumite aspecte. Avand in vedere ca asa s-a procedat si in anii anteriori cand au intrat in vigoare NCC si NCPC. Ramane de vazut insa.
Va multumesc anticipat ca ati avut rabdare sa imi cititi mesajul si pastram legatura pentru discutiile ulterioare ce vor urma in legatura cu examenul.
Spor in continuare!
shuber_10 a scris:

Buna ziua, cartile de la nomina lex le am si eu dar am inteles ca nu sunt destul de complete as vrea ceva spete sau cursuri daca aveti, spuneti-mi exact ce aveti si eu va spun pe care le vreau. multumesc

Uite aici [ link extern ]

Procedură civilă (transcriptele cursurilor de la UBB Cluj), procedură penală și penal general (cursurile de ID - invatamant la distanta). Astea le am, după astea am învățat și eu.

De ce ți se par sintezele de la Nomina lex incomplete? În ediția de anul trecut (ei le actualizează în fiecare an) erau 5 cărți mari și groase (cu copertă cartonată). Eu m-aș mira să nu conțină tot ce trebuie acolo.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
ratonu, utilizator
Salut!
Eu anul acesta am invatat dupa urmatoarele manuale:
1. Civil Partea generala si Reale - Boroi, Contracte si Succesiuni - Stanciulescu, Obligatii - Cod (neaparat) si Liviu Pop (mi-am facut ceva scheme prin care am completat informatiile din Cod...mi se pare imposibil de invatat TOT tratatul lui Liviu Pop). Probabil ca anul viitor va scoate ceva si Barsan la Obligatii, asa ca veti scapa de cele aproape 1000 de pagini ale lui L. Pop.
2. Procedura Civila: Cod + V.M. Ciobanu si T. Briciu. Baremele din ultimii 3 ani sunt fix dupa cartea lor. Eu am apucat doar s-o citesc o data pentru ca in facultate am invatat dupa Tabarca si am aflat cu o luna inainte de examen de existenta acestei carti. Pentru cei care ati terminat la UBB - sunt ok cursurile d-nei Chis, dar prea multe teorii care nu folosesc la examen...asa ca recomand Ciobanu&Briciu.
3. Penal-partea generala: Streteanu+C.pen.
4. Penal-parta speciala: Sergiu Bogdan si Udroiu. E obligatoriu sa stiti foarte bine definitiile infractiunilor din Cod. Din criza de timp, am citit din tratate doar infractiunile contra persoanei si contra patrimoniului, iar la examen a cazut Marturia mincionoasa...am avut noroc ca stiam articolul din Cod si pe baza definitiei am reusit sa scriu cam tot ce trebuia.
5. La procedura penala am invatat doar CPP. Eu consider ca e suficient atat pentru grile cat si pentru redactional.
6. OEPA: eu am invatat doar Legea 51/1995 si Statutul. Nu are rost sa va chinuiti cu nu-stiu-ce carti pentru ca, daca va uitati la subiectele si baremele din ultimii 2 ani, veti vedea ca sunt cuvant cu cuvant din Lege si Statut.

Madalina28, normal ca daca ai invatat rezolutiunea doar din Boroi n-a fost suficient, pentru ca in partea generala a civilului se trateaza doar schematic aceasta institutie. Uita-te la art. 1549-1554 (cred) C.civ se vei vedea ca baremul era pe Cod. In legatura cu leziunea, si eu am invatat din Boroi si se pare ca a fost mai mult decat sufieicent.

Spor la invatat!
Buna ziua. Dintre cei care au mai dat examen ori cei care au promovat poate posta cineva care sunt cele mai bune materiale de studiu / autori / carti / legi. Ar ajuta foarte mult in situatia celor care au terminat de ceva vreme facultatea.
Multumesc.
Buna ziua, multumesc foarte mult pentru cursuri, sunt toate dupa noul cod?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)